ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ISL 2020: Τρία τα θετικά κρούματα κορονοϊού

Με τα πρώτα τεστ κοροναϊού να έχουν ολοκληρωθεί, ο υπεύθυνος γιατρός των αγώνων, Μπέλα Μέρκελι, μίλησε για τα αποτελέσματα που λήφθηκαν και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής στην «φούσκα».

της Σωτηρίας Στασινού

Ο Μπέλα Μέρκελι πρύτανης του πανεπιστημίου Semmelweis, o  οποίος είχε αναλάβει το υγειονομικό τομέα του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στη Βουδαπέστη, είναι υπεύθυνος  για τον έλεγχο εφαρμογής και τήρησης των μέτρων πρόληψης κοροναϊού στους αγώνες της ISL. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο γύροι τεστ COVID-19 και έχουν βρεθεί 8 θετικά κρούσματα. Από αυτά τα 5 είναι μέλη του προσωπικού υπηρεσίας και 3 είναι αθλητές. Για τους αθλητές γνωρίζουμε ήδη τα δύο ονόματα, τα οποία είναι η Ολλανδή Φέμκε Χέεμσκερκ και η Ιταλίδα Πιρότσι, μέλη της Άκουα Σεντούριονς, ενώ το τρίτο κρούσμα αναμένεται  να βεβαιωθεί και ύστερα να ανακοινωθεί. 

Εξίσου σημαντική ήταν και η αναφορά του στην ατομική ευθύνη όλων όσων θα παρευρίσκονται και θα ζουν στη «φούσκα» για τις επόμενες εβδομάδες. Ο κάθε αθλητής ή προπονητής ή μέλος προσωπικού οφείλει αυτοβούλως να τηρεί και να ακολουθεί τα μέτρα που αναγράφονται στο πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα ο Μέρκελι δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι ένας τέτοιος διαγωνισμός μπορεί να διεξαχθεί χωρίς σημαντική μόλυνση με εκτεταμένες δοκιμές. Φυσικά, αυτό απαιτεί επίσης την υπεύθυνη συμπεριφορά των συμμετεχόντων. Δεν είμαστε αστυνομικοί, αλλά υπάρχουν τρόποι για να μάθουμε από πού προέρχεται η λοίμωξη. Δεν μπορεί κάποιος να είναι απλά ανεύθυνος».

Ο πρώτος από τους 10 αγώνες να σημειωθεί ότι ξεκινάει την Παρασκευή 16/10   στην Duna Arena με τις ομάδες : Κάλι Κόντορς/ Ένερτζι Στανταρντ/ Νιου Γιορκ Μπρεικερς και  Λα Κάρεντ, στην οποία θα δούμε να αγωνίζονται οι Απόστολος Χρήστου και Κριστιάν Γκολομέεβ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts