ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ISL 2021: Με ντραφτ η διαμόρφωση των ομάδων!

Σε άλλη μία καινοτομία προχώρησε η λίγκα της κολύμβησης, αφού υιοθετεί την ιδέα των ντραφτς από το NBA για τη διαμόρφωση των ρόστερ των 10 ομάδων της νέας σεζόν.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η διεθνής λίγκα της κολύμβησης που έχει ταράξει τα νερά στη βασίλισσα του υγρού στίβου ανακοίνωσε ότι οι επιλογές των ρόστερ στις ομάδες θα γίνουν με τη διαδικασία των ντραφτ ώστε να ενισχυθεί η αγωνιστική «ισότητα» μεταξύ των 10 ομάδων της τρίτης σεζόν. Στις δύο πρώτες χρονιές οι ομάδες της ISL έκλειναν συμβόλαια μετά από επικοινωνία απευθείας με τους κολυμβητές. Με το νέο σύστημα, το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλους τους κολυμβητές από όλο τον κόσμο, θα εξασφαλίζονται τα εξής:
α) οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή προκειμένου να δυναμώσουν το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν
β) Οι γενικοί υπεύθυνοι των ομάδων θα εφαρμόζουν την στρατηγική τους με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες και
γ) οι φανς της ISL θα έχουν λόγο στη διαδικασία της επιλογής, πράγμα που αυξάνει την αλληλεπίδρασή τους με τη λίγκα

Οι πρώτοι επιλέξιμοι

Για τη σεζόν του 2021 κάθε ομάδα θα έχει ρόστερ μέχρι 36 κολυμβητές. Μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία των ντραφτ, ο γενικός υπεύθυνος (general manager) κάθε ομάδας θα ανακοινώσει τα ονόματα των 5 πρώτων αθλητών της 2ης σεζόν που θα διατηρήσει η ομάδα του. Σε δεύτερη φάση, η κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα να ανακοινώσει τη διατήρηση μέχρι και ακόμα 10 αθλητών στο ρόστερ της, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να καλύψει και τις 10 θέσεις. Στη συνέχεια οι φανς, μέσω ψηφοφορίας, θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν άλλο 1 μέλος σε κάθε ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή δεν επιλεχθούν από την ομάδα ή το κοινό, θα ενταχθούν στο pool των ντραφτ.

Η διαδικασία των ντραφτ

Ξεκινώντας σε κάθε γύρο των ντραφτ από αυτή που είχε πέρυσι τη χειρότερη βαθμολογία και ολοκληρώνοντας με την πρωταθλήτρια, η κάθε ομάδα θα επιλέγει ονόματα μέχρι να συμπληρώσει 11 προσθήκες στην ομάδα. Δυνητικά σε αυτό το σημείο μία ομάδα μπορεί να έχει μέχρι και 27 κλεισμένες θέσεις (5 + max10 + 1 + 11 = 27). Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τους γενικούς υπεύθυνους οι οποίοι θα συμπληρώσουν τα 36μελή ρόστερ των ομάδων με τους κολυμβητές που έχουν απομείνει στο pool, μέσα σε μία περίοδο 30 ημερών. Να σημειωθεί ότι στο pool θα ενταχθούν πέρα από τους περσινούς εναπομείναντες/σες και όσοι κολυμβητές/ριες συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Η φόρμα για την ένταξη στο pool θα δημοσιευτεί στις 19 Απριλίου στην επίσημη σελίδα της ISL και τα ντραφτ θα διεξαχθούν την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου. Λίγο νωρίτερα θα εξηγηθεί διεξοδικά και η διαδικασία ψηφοφορίας των φανς.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts