ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JPMorgan: Μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Η ανάπτυξη θα σημειώσει άνοδο στο 1,5% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, υποβοηθούμενη από την ισχυρότερη παραγωγή αυτοκινήτων και τον χαμηλότερο πληθωρισμό, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της τράπεζας

Οι οικονομολόγοι της JPMorgan Chase & Co μείωσαν τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ στα μέσα του έτους μετά την ανακοίνωση ασθενέστερων στοιχείων αυτή την εβδομάδα, κυρίως την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Ειδικότερα, η τράπεζα μείωσε την εκτίμησή της για την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ στο 1% για το β’ τρίμηνο, από 2,5% προηγουμένως. Το τρέχον τρίμηνο προβλέπεται επίσης στο 1%, από 2%. Η ανάπτυξη θα σημειώσει άνοδο στο 1,5% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, υποβοηθούμενη από την ισχυρότερη παραγωγή αυτοκινήτων και τον χαμηλότερο πληθωρισμό, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της τράπεζας.

“Η πρόβλεψή μας έρχεται επικίνδυνα κοντά σε μια ύφεση”, ανέφερε την Παρασκευή ο Michael Feroli, επικεφαλής οικονομολόγος της JPMorgan στις ΗΠΑ. “Ωστόσο, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η οικονομία θα επεκταθεί, εν μέρει επειδή πιστεύουμε ότι οι εργοδότες μπορεί να είναι απρόθυμοι να απολύσουν εργαζόμενους, ακόμη και σε μια περίοδο με χαμηλή ζήτηση προϊόντων”.

Διαβάστε επίσης:

Homm: Από το διαμέρισμα στη Φωκίωνος Νέγρη, πρωταθλήτρια του Αirbnb (pics)

FBI για 10 most wanted: Η Cryptoqueen ίσως βρίσκεται στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts