ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

KAYAK: “Αχόρταγοι” ταξιδιώτες οι Γερμανοί | Αυξημένες κατά 21% οι αναζητήσεις διεθνών πτήσεων για το φθινόπωρο | Στο +26% οι αναζητήσεις πεντάστερων ξενοδοχείων

Ακόρεστη παραμένει η… όρεξη των Γερμανών για ταξίδια και διακοπές μέσα στο φθινόπωρο, με την επιθυμία για πολυτελή διαμονή και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων να εμφανίζεται σημαντικά αυξημένη, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της KAYAK.

Σύμφωνα με την κορυφαία μηχανή αναζήτησης ταξιδιών, οι αναζητήσεις για πτήσεις μεταξύ 01.01.2023 και 15.08.2023 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2023 είναι αυξημένες κατά 13%, σε σύγκριση με τις ίδιες περιόδους του 2022. Ενώ, διπλάσια αύξηση (21%) παρουσιάζει το ποσοστό των αναζητήσεων διεθνών πτήσεων, με τους μακρινούς προορισμούς να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών.

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να δίνουν στην πολυτελή διαμονή, με τις αναζητήσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων να έχουν αυξηθεί κατά 26%, σε σχέση με το 2022.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να προτείνει πολυτελείς διακοπές με μικρότερο κόστος, η KAYAK εξέτασε προορισμούς σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν ξενοδοχεία 5 αστέρων σε συγκριτικά προσιτές τιμές και αποκάλυψε πως τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία 5 αστέρων παγκοσμίως βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ, ενώ σε επίπεδο Ευρώπης στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 5 αστέρων, στην Κουάλα Λουμπούρ, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, διαμορφώνεται στα 106 ευρώ. Αντίστοιχα, στην Μπογκοτά της Κολομβίας μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, κοστίζει κατά μέσο όρο 109 ευρώ. Ενώ, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, οι ταξιδιώτες καλούνται να πληρώνουν κατά μέσο όρο 114 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σε δίκλινο δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου.

Στην Ευρώπη, η πιο φθηνή διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων αυτή τη στιγμή είναι στην Κρακοβία, όπου ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει κατά μέσο όρο 144 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Στη Βαρσοβία, επίσης, οι παραθεριστές μπορούν να διαμείνουν σε πολυτελή καταλύματα καταβάλλοντας 152 ευρώ, κατά μέσο όρο, ανά διανυκτέρευση. Ενώ, στην Αλάνια της Τουρκίας το αντίστοιχο κόστος ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται στα 155 ευρώ .

Το ενδιαφέρον για ξενοδοχεία 5 αστέρων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Annie Wilson, CCO της KAYAK.

The post KAYAK: “Αχόρταγοι” ταξιδιώτες οι Γερμανοί | Αυξημένες κατά 21% οι αναζητήσεις διεθνών πτήσεων για το φθινόπωρο | Στο +26% οι αναζητήσεις πεντάστερων ξενοδοχείων appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts