ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Kulm Hotel: Ένα 5άστερο στολίδι στην Ελβετία – Ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου

Είναι το μέρος όπου φημολογείται πως γεννήθηκε ο χειμερινός τουρισμός, αλλά κι ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στο St. Moritz

Καθώς έγινε ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο, το St. Moritz της Ελβετίας απόκτησε με τον καιρό πολλά εντυπωσιακά ξενοδοχεία, τα οποία θεωρούνται πλέον κομμάτι της αίγλης του.

Είναι όμως το παλιότερο ανάμεσά τους που εξακολουθεί και διατηρεί τα σκήπτρα στον τομέα της διαμονής: το Kulm, που σήμερα ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου, προσφέρει μια σύγχρονη, πολυτελέστατη εμπειρία με ιστορία 165 χρόνων, αλλά περηφανεύεται και για το ότι είναι το μέρος όπου γεννήθηκε η έννοια του χειμερινού τουρισμού.

Το Kulm άνοιξε τις πόρτες του το 1856, ιδρυμένο από τον Johannes Badrutt και τη σύζυγό του Maria στη θέση ενός παλιότερου ξενώνα της κοιλάδας Engadin.

Και είχε από τότε το ατού μιας ιδανικής τοποθεσίας, καθώς πρόσφερε όμορφη θέα στη λίμνη St. Moritz και στις Άλπεις Αλμπούλα.

Όπως κι όλα τα καταλύματα της εποχής του, ωστόσο, λειτουργούσε μόνο τα καλοκαίρια, απευθυνόμενο σε εύπορους από τη βόρεια και δυτική Ευρώπη που προγραμμάτιζαν πολυήμερες θερινές διακοπές στο βουνό.

Οι δουλειές, πάντως, πήγαιναν καλά για τους Badrutt: ως το 1858 μπόρεσαν να αγοράσουν το κτίριο, το οποίο μέχρι τότε νοίκιαζαν από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts