ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamborghini: Ωδή στην ιστορία της με δύο εμβληματικά μοντέλα (tweets)

Η Lamborghini βρέθηκε στο επίκεντρο στην 40ή έκθεση κλασικού αυτοκινήτου Auto e Moto d’Epoca και για πρώτη φορά στην Μπολόνια.

Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια ιστορίας της, η ιταλική μάρκα αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, η οποία, από φέτος, λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα της επαρχίας καταγωγής της.

Το περίπτερο της Lamborghini Polo Storico παρουσίασε δύο εμβληματικά εκθέματα: την πρώτη Countach LP 400 που κατασκευάστηκε και το «σώμα» μιας Espada, που βρίσκεται υπό αποκατάσταση και που εκτίθεται ως έργο σε εξέλιξη.

Η παλιότερη Countach που υπάρχει είναι αυτή με αριθμό πλαισίου 1120001, το οποίο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 15 Μαρτίου 1973. Είναι αρκετά διαφορετικό από το πρώτο Countach που παρήχθη, το LP 500 show car που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 1971, και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Lamborghini.

Η Espada ήταν το πρώτο τετραθέσιο αυτοκίνητο που παρήχθη από την Automobili Lamborghini. Πολύ χαμηλό και εξαιρετικά καινοτόμο, αυτό το 12κύλινδρο αυτοκίνητο με μπροστινό κινητήρα μπορούσε να φιλοξενήσεις άνετα τέσσερις επιβάτες μαζί με μια σημαντική ποσότητα αποσκευών, ενώ ήταν εξαιρετικά γρήγορο.

Το 1970, παρουσιάστηκε η δεύτερη σειρά Espada S2 και το 1972 έφτασε το S3, η τελική έκδοση που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1978. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Lamborghini, αριθμός πλαισίου 8824, παραδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1972 στην περιοχή του Μιλάνου και στη συνέχεια στον πρώτο ιδιοκτήτη του στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμα

Μυτιληναίος: Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, δεν φεύγουμε από τη χώρα

ΥΠΕΝ: Πώς οι καταναλωτές θα ρίξουν το ενεργειακό κόστος από το 2024

Μητσοτάκης σε Χόγιερ: Ένδειξη για το πού θέλουμε να κινηθούμε το έργο των έξυπνων μετρητών (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts