ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lamda Development: Στα €40 εκατ. το συνολικό τίμημα που κατέβαλε για το McArthurGlen Designer Outlet Athens

Στην αποπληρωμή των δανείων των παλιών μετόχων, ταυτόχρονα με την εξαγορά της εταιρείας στην οποία ανήκε το McArthurGlen Designer Outlet Athens , προχώρησε η Lamda Development.

Όπως επισημαίνεται διευκρινιστικά με την εξαγορά του McArthurGlen Designer Outlet Athens από τη Lamda Development S.A., η αξία του ακινήτου ανέρχεται σε €109 εκ (Gross Asset Value). Αυτή είναι και η συνολική επένδυση της Lamda Development. Τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία που κατέχει το ακίνητο είναι περίπου €70 εκατ. από τραπεζικό ίδρυμα και €18 από τους μετόχους της, ως εκ τούτο η καθαρή αξία της εταιρείας (Net Asset Value) ανέρχεται σε περίπου €20 εκατ.

Όπως σημειώθηκε, ταυτόχρονα με την εξαγορά της εταιρείας, η Lamda Development προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων των παλιών μετόχων και ως εκ τούτου το συνολικό τίμημα σε μετρητά που κατέβαλε η Lamda ανέρχεται σε περίπου €40 εκατ.

Υπενθυμίζεται πως το τίμημα της εξαγοράς περιλαμβάνει την αποπληρωμή προϋφιστάμενων δανείων που είχαν χορηγηθεί από τους προηγούμενους εταίρους της McArthurGlen Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτήτριας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα, από την εταιρεία MGE Hellenic Investments S.àr.l.

Εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α.

Το McArthurGlen Designer Outlet Athens είναι το κορυφαίο εκπτωτικό χωριό της Ελλάδας με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 21.200 τ.μ. και περισσότερα από 100 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Η πληρότητα στο τέλος του Ιουνίου 2022 ήταν περίπου 95% ενώ η συνολική επισκεψιμότητα σε συνθήκες πλήρους και ανεμπόδιστης λειτουργίας (το 2019, προ της πανδημίας) ήταν περίπου 4,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Η κίνηση αυτή συνδέεται και με τον σχεδιασμό για την ενίσχυση και εισαγωγή της Lamda Malls, θυγατρικής της Lamda Development, στο Χρηματιστήριο , η οποία δείχνει να επισπεύδεται και να προγραμματίζεται προς το τέλος του χρόνου. Υπενθυμίζεται πως στη Lamda Malls μετά την αποεπένδυση της Varde Partners και την εξαγορά των μειοψηφιών από τη Lamda Develοpment, έχει περάσει ο έλεγχος των τριών εμπορικών κέντρων του ομίλου και συγκεκριμένα τα The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean.

Διαβάστε ακόμα:

Η Disney ξεπέρασε το Netflix και ετοιμάζεται για αύξηση στις συνδρομές

Αλ. Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Το επόμενο βήμα μετά τη «χρυσή» συμφωνία με την Bacardi

Ξεκινάει η επιχείρηση μετάγγισης του ιρανικού πετρελαίου από το Ice Energy στο Lana

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts