ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown – Έλεγχοι: Πρόστιμα 420.000 ευρώ και 68 συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβιάσεων που προέκυψαν από τους συνολικά 72.189 ελέγχους πανελλαδικά

Συνολικά 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού κατέγραψαν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές κατά του ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο όπως γνωστοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 72.189 έλεγχοι πανελλαδικά και καταγράφηκαν 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τρεις (3) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (65.301) και προχώρησε σε 68 συλλήψεις:

α) Σαράντα (40) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Δύο (2) συλλήψεις ατόμων σε οίκο ανοχής και σε επιβολή προστίμου 3.000€ στον υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.

γ)Σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου ταβέρνας, σε επιβολή προστίμου 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

δ) Σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και σε επιβολή προστίμου 5.000€, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ε) Σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπεύθυνου καφετέριας, σε επιβολή προστίμου 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

στ)Σύλληψη και σε επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία, στη Θεσσαλονίκη.

ζ) Σύλληψη και σε επιβολή προστίμου από 3.000€ σε τέσσερις (4) διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και σε επιβολή προστίμου 300€ σε συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, που συμμετείχαν στις συναθροίσεις, στην Περιφέρεια Αττικής.

η) Σύλληψη δεκαεννέα (19) ατόμων και σε επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ τα δεκατρία (13) από τα δεκαεννέα (19) άτομα κατηγορούνται και για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στην Περιφέρεια Κρήτης. Επιπρόσθετα, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ στον υπεύθυνο – διαχειριστή της επιχείρησης και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας.

θ) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 4.350€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

ι) Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000€ σε κομμωτήριο λόγω μη τήρησης καταλόγου ραντεβού, στο Δήμο Αθηναίων και πρόστιμο 300€ σε εργαζόμενο σε φαρμακείο λόγω μη χρήσης μάσκας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

Κατώτατος μισθός: Πότε αναμένεται η αύξηση – Τι θα γίνει με τις τριετίες

Γουόρεν Μπάφετ: Τι συμβουλεύει τους νέους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

AstraZeneca: Διπλασιασμός της παραγωγής εμβολίων στα 2 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts