ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για λιανεμπόριο, εστίαση, σχολεία και τουρισμό

Προς 5 ή 12 Απριλίου το λιανεμπόριο – Μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η εξωτερική εστίαση – Η πρόταση για τα σχολεία

Καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στην ανάσχεση της πανδημίας αλλά και στο άνοιγμα της αγοράς αναμένεται να παίξουν τα self test, στα οποία έγινε εχθές αναλυτική αναφορά κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο για τα εν λόγω τεστ θα τεθεί σε εφαρμογή από τις πρώτες μέρες του Απριλίου και, σε συνδυασμό φυσικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, αναμένεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης των μέτρων και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Παρόλο που τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν πολύ επιβαρυμένα, ασκώντας μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Yγείας επεξεργάζεται το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που θα γίνει την επόμενη μέρα, όταν δηλαδή μειωθούν τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι εχθές η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη γενική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, κάνοντας λόγο για σημάδια σταθεροποίησης στον αριθμό των νέων μολύνσεων μετά από 7 εβδομάδες.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο Ακης Σκέρτσος αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων τον Απρίλιο, με τα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό να δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Υπογραμμίζεται πάντως, ότι, όπως ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηροτήτων, τα δεδομένα θα εξεταστούν την επόμενη εβδομάδα οπότε και αναμένεται να παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Προς 5 ή 12 Απριλίου το λιανεμπόριο

Oι «φωνές» των επιστημόνων που λένε πως βαδίζουμε στην κορύφωση της πανδημίας η οποία θα φέρει σύντομα την ύφεση, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να κάνει τον προγραμματισμό της σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ανοίξει η αγορά. Το ημερολόγιο προς το παρόν δείχνει 5 Απριλίου ενώ όπως έχει γράψει ήδη το protothema.gr, κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν πως δεν θα διστάσουν να δώσουν άλλη μία εβδομάδα χρόνο προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν νέα αναζωπύρωση της πανδημίας φτάνοντας δηλαδή έως και τις 12 Απριλίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts