ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufthansa: Ακυρώνει πάνω από 3.000 πτήσεις το καλοκαίρι

Οι νέες ακυρώσεις έρχονται να προστεθούν στην περικοπή 900 πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα

Στην ακύρωση περισσοτέρων των 3.000 πτήσεων προχωρά η Lufthansa κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, απεργιών και του Covid-19.

Με νέα της ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι ακυρώνει 2.200 νέες πτήσεις ή περίπου το 3% του προγράμματός της, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην περικοπή 900 πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών».

Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, είχε επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο.

Αυτές οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τώρα, «οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση», εξηγεί η Lufthansa, η οποία αναφέρει μια αύξηση των αναρρωτικών αδειών «τις τελευταίες ημέρες».

Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος ακυρώνει 2.200 πτήσεις από τις 80.000 προς και από τους «κόμβους» της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κυρίως πτήσεις εντός Ευρώπης. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν πλέον μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Το μέτρο που θεωρείται «αναπόφευκτο» αναμένεται να διασφαλίσει «περισσότερη σταθερότητα του σχεδίου πτήσεων όλο το καλοκαίρι» αποφεύγοντας εκ των προτέρων «την υπερφόρτωση των διαδικασιών στο έδαφος κατά τις ώρες αιχμής», υπογραμμίζει.

Διαβάστε περισσότερα

Στροφή στα ομόλογα, μεγάλη πτώση στις αποδόσεις – Ο ρόλος της ύφεσης και των ενεργειακών εκβιασμών

Βίλα Κοντομηνά: Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα η κόρη του – Την Παρασκευή 24/6 ο πλειστηριασμός (pics) (upd)

Μητσοτάκης: Ελπίζω αυτή τη φορά η Τουρκία να εισακούσει την ΕΕ για αποκλιμάκωση

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts