ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Malware ανακαλύφθηκε σε πολλά από τα games του Huawei AppGallery

Malware ανακαλύφθηκε σε πολλά από τα games του Huawei AppGallery

Malware ανακαλύφθηκε σε πολλά από τα games του Huawei AppGallery

H ομάδα ειδικών ασφαλείας Dr Web ανακάλυψε το trojan Cynos.7 σε 9.3 εκατομμύρια downloads του Huawei AppGallery. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία πλατφόρμα που να είναι ελεύθερη από κινδύνους πάσης φύσεως…

Η ομάδα ειδικών ασφαλείας του Dr Web βρήκε το trojan Android.Cynos.7.origin σε τίτλους gaming που έχουν κατέβει σε κινητά μέσω του Huawei AppGallery σχεδόν 9.3 εκατομμύρια φορές, πράγμα που σημαίνει ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός συσκευών της Huawei έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο trojan. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cynos.7 trojan έχει την ικανότητα να συγκεντρώνει στοιχεία του χρήστη, χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Οι μολυσμένες εφαρμογές με το συγκεκριμένο trojan ζητούν από τον χρήστη την έγκριση του για την διαχείριση κλήσεων και μόλις δοθεί αυτή, τότε ξεκινά η συλλογή πληροφοριών από το smartphone του χρήστη. Τα δεδομένα που συλλέγονται αφορούν σε στοιχεία πρόσβασης σε ασύρματα δίκτυα, πληροφορίες τοποθεσίας και άλλα στοιχεία.

Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 190 εφαρμογές είχαν μολυνθεί από το εν λόγω trojan, με την Huawei να σημειώνει ότι τις αφαίρεσε από το AppGallery.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts