ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Matchbox: Γιορτάζει τα 70 χρόνια της με νέα μοντέλα (pic)

Η Matchbox παρουσιάζει μια σειρά μοντέλων περιορισμένης έκδοσης για να γιορτάσει τη μνημειώδη αντοχή της στον χρόνο και στο θυμικό πολλών ανθρώπων – που παρέμειναν παιδιά.

Η ιστορία της Matchbox ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια, όταν στο σχολείο που φοιτούσε η κόρη του Jack Odell, του ιδρυτή της εταιρείας, επιτρεπόταν στους μαθητές να έχουν μαζί τους μόνο παιχνίδια που χωρούσαν σε σπιρτόκουτο. Ο Odell κατασκεύασε για χάρη της ένα μικρό μοντέλο ατμοκίνητου οδοστρωτήρα, ο οποίος όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε μεγάλη απήχηση και στους υπόλοιπους μαθητές.

Όλα αυτά το 1953, όταν η εταιρεία του Odell κατασκεύαζε μικρά ανταλλακτικά για διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Στη συνέχεια όμως, καθώς η επιτυχία του μικρού μοντέλου που έφτιαξε για την κόρη του ήταν τεράστια, ξεκίνησε να δημιουργεί μικρά μοντέλα αυτοκινήτων.

Μόνο εύκολα δεν ήταν τα 70 χρόνια της εταιρείας, που είδε πολλές δυσκολίες να εξελίσσονται σε εμπόδια για τη συνέχειά της.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία και σήμερα, η Matchbox γιορτάζοντας την επέτειο των 70 της χρόνων, προσφέρει μια ειδική σειρά νέων μοντέλων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μερικά από αυτά είναι το πορτοκαλί χρώμα σε λεπτομέρειες, η «σφραγίδα» των 70 ετών και κάποιες πλατινένιες πινελιές.

Στην εικόνα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διακρίνονται μοντέλα όπως τα Chevrolet Corvette, Porsche 911, ηλεκτρικό GMC Hummer και Mazda MX-30, ενώ ακολουθούν τα Jaguar D-Type, Mercedes-AMG G63 6×6, Ford Mustang Convertible αλλά και Nissan GT-R και Ford F-150 Lightning.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο επηρεάζει τις ελληνικές τράπεζες το «λουκέτο» σε SVB και Signature Bank

Θα επαναξιολογηθεί το σύνολο των πρωτοκόλλων και του καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών

Βουτιά άνω του 65% για τη μετοχή της First Republic Bank – Είναι η επόμενη Silicon Valley Bank;

ΠΗΓΗ NEWMONEY