ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

McDonald’s: Χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία υπαλλήλων και πελατών

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή από εξωτερικούς συμβούλους που προσέλαβε πρόσφατα η εταρεία

Εταιρικά δεδομένα από συστήματα της McDonald’s στις ΗΠΑ, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν υπέκλεψαν χάκερ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή από εξωτερικούς συμβούλους που προσέλαβε πρόσφατα η εταρεία, με σκοπό να διερευνήσουν την παράνομη δραστηριότητα σε εσωτερικό σύστημα ασφάλειας.

Η εταιρεία είχε εντοπίσει μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε δεδομένα, την οποία αντιμετώπισε μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία πελατών, όπως email, τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις παράδοσης στη Ν. Κορέα και στην Ταϊβάν, στην οποία μάλιστα απέκτησαν πρόσβαση και σε ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας των υπαλλήλων.

Η McDonald’s ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι οι χάκερ δεν της ζήτησαν λύτρα, ούτε τους πρόσφερε χρήματα η ίδια. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε διαρροή στα δεδομένα πληρωμών των πελατών.

Σε μήνυμά της προς τους εργαζομένους, η εταιρεία αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση αφορά σε στοιχεία επαφών στο εσωτερικό της McDonald’s σχετικά με εργαζομένους στις ΗΠΑ και στα franchise σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ξεκαθάρισε δε ότι τα στοιχεία που υπέκλεψαν οι χάκερ δεν έχουν ευαίσθητο ή προσωπικό χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βρίσκουμε τιμές ζώνης και αντικειμενική αξία ακινήτων – Δείτε τον ψηφιακό χάρτη

Τα 8 βήματα για νοικιάσετε ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου AirBnB

Ηλεκτρονικά διόδια: Έρχονται οι χρεώσεις ανά χιλιόμετρο – Νέες τιμές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts