ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MediaTek: Κενό ασφαλείας αποκαλύπτει συζητήσεις Android χρηστών

MediaTek: Κενό ασφαλείας αποκαλύπτει συζητήσεις Android χρηστών

MediaTek: Κενό ασφαλείας αποκαλύπτει συζητήσεις Android χρηστών

Ειδικοί ασφαλείας αποκαλύπτουν κενό ασφαλείας σε επεξεργαστές της MediaTek που έχει βοηθήσει στη διαρροή συζητήσεων Android χρηστών. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να επηρεάζει κατόχους smartphones από τις εταιρείες Xiaomi, OPPO, Realme και Vivo.

Το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας των επεξεργαστών της MediaTek εκτιμάται ότι επιτρέπει σε έναν hacker να αποκτήσει πρόσβαση στις συζητήσεις που γίνονται με ένα Android smartphone. Αυτό μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού σε ένα audio chip της MediaTek, με αποτέλεσμα την καταγραφή των συνομιλιών, εν αγνοία του κατόχου της συσκευής.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Check Point Research που ανακάλυψαν το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι έχουν ενημερώσει αναλόγως την MediaTek και την Xiaomi για το συγκεκριμένο ζήτημα. Συνολικά, έχουν αποκαλυφθεί τέσσερις ευαλωτότητες, με την πρώτη από αυτές να συμπεριλαμβάνεται στο MediaTek October 2021 Security Bulletin.

Το καλό είναι ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έγιναν εγκαίρως γνωστές, προτού να μπορέσουν οι hackers να τις εκμεταλλευτούν, με την MediaTek να θεωρείται ότι έχει αναλάβει δράση για να το διορθώσει.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts