ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

MediaTek Dimensity 2000: Θα είναι κατασκευασμένος στα 4 nm

MediaTek Dimensity 2000: Θα είναι κατασκευασμένος στα 4 nm

MediaTek Dimensity 2000: Θα είναι κατασκευασμένος στα 4 nm

Βασισμένος στην αρχιτεκτονική 4 nm της TSMC θα είναι ο MediaTek Dimensity 2000, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι διαρροές θέλουν την MediaTek να χρησιμοποιεί πυρήνες Cortex-X2 και Mali G710 για τα γραφικά.

Η MediaTek αναμένεται να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα βασιστούν στην αρχιτεκτονική των 4 nm της TSMC, καθώς η ναυαρχίδα των επεξεργαστών της MediaTek θα έχει έναν πυρήνα Cortex X2, ο οποίος θα λειτουργεί σε συχνότητα 3.0 GHz. Θα υπάρχουν ακόμα τρεις πυρήνες Cortex A710 και άλλους τέσσερις Α510. Η αρχιτεκτονική αυτή θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που ακολουθείται στην περίπτωση του Samsung Exynos 2200 και του Qualcomm Snapdragon 898, επομένως έχουμε μία καλή εικόνα για το πώς διαμορφώνεται ο ανταγωνισμός στη high end κατηγορία των επεξεργαστών.

Σε όλες τις περιπτώσεις κινούμαστε στα 4 nm, με τουλάχιστον 30% αύξηση της απόδοσης στην ισχύ των γραφικών, ενώ πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην κατανάλωση ενέργειας, ενώ το νέο chip είναι βελτιωμένο και σε εργασίες machine learning.

O νέος επεξεργαστής της MediaTek είναι προγραμματισμένος να παρουσιαστεί από τα τέλη του 2021 και έπειτα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG