ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Metron Analysis: Συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Στο 11,1% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. H εκτίμηση ψήφου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Στράτο Φαναρά ανεβάζει την διαφορά στο 14,8% για τη Νέα Δημοκρατία

Σχεδόν αλώβητο παραμένει το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την καταγραφή κάποιων απωλειών που έχει η κυβέρνηση το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα με το νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Η έρευνα διαπιστώνει απελπιστική αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει τις όποιες φθορές της κυβέρνησης, καθώς βρίσκεται καθηλωμένο στη ζώνη των 20 ποσοστιαίων μονάδων στο εκλογικό σώμα. Αυτή είναι και η αιτία, που η διψήφια διαφορά στην «Πρόθεση Ψήφου» – η οποία βρίσκεται στο 11,1%- εκτοξεύεται στο 14,8% όταν η εταιρία κάνει την «εκτίμηση ψήφου», συνυπολογίζοντας ποιοτικά δεδομένα και αναλύοντας κυρίως το θολό πεδίο των αναποφάσιστων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,8%, μειωμένο κατά 3,1% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταφέρνει να καρπωθεί αλλά παραμένει στάσιμος, αφού από το 20% του περασμένου Ιουλίου, βρίσκεται τώρα στο 19,7%. Στην εκτίμηση ψήφου, η εταιρία “βλέπει” ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,8%.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 6% στην πρόθεση ψήφου και 8% στην εκτίμηση της εκλογικής του επίδοσης, το ΚΚΕ στο 5,1% (και στο 6,8% στην εκτίμηση ψήφου), ενώ υπάρχει ανατροπή στην τέταρτη θέση, στην οποία ανεβαίνει το ΜΕΡΑ25, κάνοντας άλμα από 3,2% τον περασμένο Απρίλιο στο 4,1% τώρα και με την τελική εκτίμηση για την εκλογική του επίδοση να φτάνει 5,5%. Αντιθέτως η Ελληνική Λύση από 5,3% τον Ιούλιο περιορίζεται τώρα στο 4% – με την εκτίμηση ψήφου στο 5,3%.

Η διατήρηση της μεγάλης διαφοράς ανάμεσα στην πρόθεση ψήφου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα. Τα ποσοστά είναι ενδεικτικά: 38% έναντι 16%, κάτι που δίνει γενικά ισχυρό προβάδισμα στην κυβέρνηση.

Στη δε αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού το 43% τον κρίνει θετικά με το 50% να λέει αρνητικά, αλλά τα αντίστοιχα για τον κ. Τσίπρα ως προς την απόδοσή του από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απογοητευτικά: Το 19% τον κρίνει θετικά, με το 71% να λέει αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικοποιήσεις: Από «κόσκινο» τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων

United Group: Η «νέα» NOVA, η πλατφόρμα EON και η εμπορική αντεπίθεση

Ιδιωτικοποιήσεις: Από «κόσκινο» τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων

ΠΗΓΗ NEWMONEY