ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Miss Universe: Στο κατώφλι της χρεοκοπίας η ιδιοκτήτρια εταιρεία του διαγωνισμού (γράφημα)

Η JKN Global Group Pcl, μια ταϊλανδική εταιρεία μέσων ενημέρωσης στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα του διαγωνισμού ομορφιάς Miss Universe υπέβαλε το αίτημα για αναδιάρθρωση του χρέους της επιχειρηματικής αποκατάστασης στο Κεντρικό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης την Τετάρτη, όπως ανέφερε σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για την προσαρμογή των επιτοκίων του υφιστάμενου χρέους και την παράταση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους της και πρότεινε τον εαυτό της ως σχεδιαστή για τη διαδικασία.

Η JKN, η οποία αγόρασε τον Οργανισμό Miss Universe για 20 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει καθυστερήσει ορισμένες πληρωμές για τα ομόλογά της, επικαλούμενη παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές προκλήσεις. Η εταιρεία επιδιώκει τη διαδικασία πτώχευσης, ακόμη και αφού ορισμένοι επενδυτές τον Σεπτέμβριο συμφώνησαν να παρατείνουν την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων ομολόγων, σύμφωνα με το Bloombeg.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχέδιο περιλαμβάνει το αίτημα για παράταση της αποπληρωμής του χρέους και παραίτηση από τις χρεώσεις τόκων, ώστε να μπορέσει η JKN να δημιουργήσει έσοδα από τις δραστηριότητές της για την εξυπηρέτηση όλων των πιστωτών. Η εταιρεία θα αναζητήσει επίσης οικονομική στήριξη από νέους επενδυτές ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ακολουθεί διάγραμμα με τις μετοχές της JKN που συνεχίζουν να κατεβαίνουν με την αίτηση:

Το σχέδιο θα προσφέρει μια κατευθυντήρια γραμμή για την πώληση μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για την πληρωμή των πιστωτών. Σύμφωνα με τη διαδικασία του δικαστηρίου, η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, γεγονός που αποτελεί βιώσιμη λύση στο σημερινό πρόβλημα ρευστότητας της JKN, αναφέρεται.

Στις 30 Ιουνίου, η JKN είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους περίπου 7,4 δισεκατομμυρίων μπατ (209 εκατ. δολάρια), εκ των οποίων σχεδόν τα μισά οφείλονταν σε επενδυτές ομολόγων, σύμφωνα με την κατάθεση. Η μετοχή υποχώρησε κατά το ημερήσιο όριο του 30% σε χαμηλό ρεκόρ 0,76 μπατ, επεκτείνοντας τη φετινή πτώση στο 81%.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης σε Σολτς: Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο διαθέτει μία από τις πιο σταθερές οικονομίες στην Ευρωζώνη (vid)

Σκυλακάκης: Νέες παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος – Προτεραιότητα η ενεργειακή αυτονομία

Goldman Sachs: Γιατί αναμένει υπεραπόδοση στα ελληνικά ομόλογα το 2024 (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts