ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

MONAXO 2022: Και η Χαϊτίδου πήρε την πρόκριση μέσω ranking

Η Βασιλική Χαϊτίδου θα ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας της με παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του μήκους, θα λάβει τα ευχάριστα νέα μέσω ΣΕΓΑΣ αύριο καθώς από σήμερα το πρωί βρίσκεται στην 26η θέση του ranking που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.
Την πρόκριση στην Χαϊτίδου την έδωσε ουσιαστικά η Σουηδέζα Μάγια Άσκαγκ που επέλεξε να αγωνιστεί στο Μόναχο μόνο στο τριπλούν και να αφήσει το μήκος. Η 19χρονη Άσκαγκ που πέρσι έκανε το νταμπλ τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 κερδίζοντας τριπλούν και μήκος, ενημέρωσε χθες μέσω της ομοσπονδίας της, την ευρωπαϊκή πως δε θα κατέβει στο μήκος. Έχοντας ταλαιπωρηθεί πρόσφατα από κορονοϊό, η Άσκαγκ έχει μείνει στο 6.55μ φέτος (έχει 6.80μ ατομικό). Επίσης το πρόγραμμα στο ευρωπαϊκό δε βοηθά στο νταμπλ καθώς είναι τέσσερις μέρες σερί το μήκος και το τριπλούν. Στις 16 Αυγούστου είναι τα προκριματικά του μήκους και την επόμενη τα προκριματικά του τριπλούν. Στις 18 Αυγούστου ο τελικός του μήκους και στις 19 αυτός του τριπλούν.
Για την 22χρονη Χαϊτίδου που έχει 6.49μ φέτος, αυτή θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts