ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mytilineos: Mandate για την έκδοση «πράσινου» ομόλογου 500 εκατ. ευρώ

Ο Όμιλος θα προχωρήσει στη διάθεση πράσινων ομολογιών, ονομαστικής αξίας €500 εκατ. με διάρκεια 5,5 ετών – Πού θα διατεθούν τα κεφάλαια

Τη διάθεση πράσινων ομολογιών, ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, με διάρκεια 5,5 ετών δρομολογεί ο Όμιλος Μυτιληναίος.

Η εταιρεία έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Global Coordinators και Joint Bookrunners να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα 19 Απριλίου 2021 και υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.(TICKER: MYTIL)(η «Εταιρεία»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείεςπαγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγησηBB-/BB (S/F) έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, καιHSBC ως ΓενικούςΣυντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματοςστην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 19ηΑπριλίου 2021.

Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις,ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση»και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα). Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινο» για εμπορικά κέντρα: Αποδεκτή από την κυβέρνηση η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αλλαγές σε δόσεις, αποδείξεις, ενοίκια, τεκμήρια (vid)

Η Τουρκία έβγαλε «απαγορευτικό» για τα κρυπτονομίσματα – «Κατρακυλά» το bitcoin

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts