ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Neuralink: Δείτε έναν πίθηκο να παίζει Pong με το μυαλό του

Η Neuralink κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της, παρουσιάζοντας έναν πίθηκο να παίζει Pong. Το σύστημα αλληλεπίδρασης έμβιων όντων και υπολογιστή της Neuralink φαίνεται να είναι αρκετά εξελιγμένο.

Με το σύστημα της Neuralink, ένας πίθηκος μπορεί να παίζει Pong, χωρίς να είναι ανάγκη να χρησιμοποιεί ένα joystick, όλα γίνονται αποκλειστικά και μόνο με τα εγκεφαλικά κύματα που αποκωδικοποιεί ο υπολογιστής και μεταφράζονται σε κίνηση. Ο Elon Musk έχει αναφερθεί πολλές φορές στην επαναστατική τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται οι έρευνες της Neuralink με σκοπό να δημιουργήσει μία απρόσκοπτη σύνδεση εγκεφάλου και υπολογιστή.

Neuralink Pong brain

Neuralink Pong brain

Στα tweets του, o Elon Musk θεωρεί ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορέσει να βρει εφαρμογή σε περιπτώσεις εγκεφαλικής παράλυσης και σε άλλες μορφές αναπηρίες, όπου ο συνδυασμός πληκτρολόγιο – ποντίκι δεν είναι αποτελεσματικός για τον χειρισμό ενός υπολογιστή. Η Neuralink αναμένεται να προχωρήσει σε δοκιμές με ανθρώπινα υποκείμενα ακόμα και μέσα στο έτος.

Μπορεί η περιγραφή του κ. Musk, να είναι όπως πάντα πολύ αισιόδοξη, αλλά έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα συμπεράσματα από τις πρώτες δοκιμές με ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts