ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nicholas Stefanelli: Ο ελληνοϊταλικής καταγωγής σεφ μαθαίνει «Φιλότιμο» και «Καϊμάκι» στους Αμερικανούς

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ διαχειρίζεται με πάθος και ευφυΐα τη γευστική του κληρονομιά στην Ουάσιγκτον

Μετά τα επιτυχημένα ιταλικά εστιατόρια Masseria, με ένα αστέρι Michelin, και Officina, ο δραστήριος σεφ αξιοποίησε τις ελληνικές του αισθήσεις, και, σε συνδυασμό με την ώριμη μαγειρική του γνώση του, έφερε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ το ελληνικό εστιατόριο Philotimo.

Aυτό, πριν από λίγες μόλις ημέρες, ακολούθησε το ελληνικό wine bar Kaimaki.

Η ελληνική πλευρά της οικογένειας του Stefanelli, μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του ’20 από την Τραπεζούντα, ενώ το γενεαλογικό της δέντρο έχει τις ρίζες του και στην Απουλία.

Το «πάντρεμα» των δύο χωρών, έχει ως αποτέλεσμα να αναμειγνύονται συχνά οι παραδοσιακές γεύσεις από τις περιοχές της Μεσογείου, δημιουργώντας πιάτα με καλά κρυμμένα μυστικά και από τις δύο κουζίνες.

Όπως εξηγεί ο σεφ στους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας, το Philotimo επικεντρώνεται γύρω από αυτή τη βασική αξία του να θέλεις να φροντίζεις κάποιον, χωρίς να ρωτάς.

Μετά από 12 εξερευνητικά ταξίδια στην Ελλάδα και 3 ολόκληρα χρόνια σκληρής δουλείας, ώστε η αγάπη του να μετουσιωθεί σε γεύση, ο σεφ Stefanelli ξεπέρασε τα όρια της ελληνικής κουζίνας, λαξεύοντας στα πιάτα του μικρά αριστουργήματα που συνδυάζουν τη μοντέρνα με την κλασική ελληνική αισθητική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts