ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nintedo Switch: Χαμηλές προβλέψεις πωλήσεων λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ

Nintendo Switch: Τρελές πωλήσεις σε κονσόλες και παιχνίδια

Nintendo Switch: Τρελές πωλήσεις σε κονσόλες και παιχνίδια

Η Nintendo είχε ένα σχετικά ήσυχο τρίμηνο για τις πωλήσεις του Switch, με 3,83 εκατομμύρια μονάδες να αποστέλλονται μεταξύ του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι μία μεγάλη πτώση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι όταν η εταιρεία πούλησε 6,86 εκατομμύρια μονάδες. Nintendo έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 92,8 17 εκατομμύρια κονσόλες Switch.

Η Nintendo λέει ότι “ο εκτεταμένος αντίκτυπος τόσο του COVID-19, όσο και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, δημιουργεί μία κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας.” Ετσι, αναθεωρεί την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του Switch για το οικονομικό έτος, κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες. Η εταιρεία προηγουμένως περίμενε να πουλήσει 20 5,5 εκατομμύρια κονσόλες μεταξύ Απριλίου 2021 και Μαρτίου 2022, αλλά τώρα έχει ορίσει τον αριθμό στα 24 εκατομμύρια. Ωστόσο, η Nintendo δεν αλλάζει τις προσδοκίες της για έσοδα και στην πραγματικότητα αναμένει τα λειτουργικά κέρδη να είναι 4% υψηλότερα από ότι είχε προβλεφθεί. Η τροποποιημένη πρόβλεψη λαμβάνει υπόψιν αναθεώρησεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς και υψηλότερες προβλεπόμενες πωλήσεις λογισμικού.

Για να βάλουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο την απόδοση του Switch, θα μπορούσε κάλλιστα να ξεπεράσει το Wii σε lifetime πωλήσεις μέσα στο τρέχον εορταστικό τρίμηνο. Το Wii είναι η πιο δημοφιλής οικιακή κονσόλα της Nintendo όλων των εποχών και πούλησε 101,6 3 εκατομμύρια μονάδες συνολικά. Nintendo πούλησε 11.50 7 εκατομμύρια μονάδες suites μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου πέρυσι. Αν θεωρήσουμε το Switch φορητό ωστόσο, εξακολουθεί να ακολουθεί τις 118,9 εκατομμύρια μονάδες του Gameboy και τα 154,2 εκατομμύρια που συγκέντρωσε το DS.

Η Nintendo δεν έχει τεράστια γκάμα παιχνιδιών για την εορταστική περίοδο. Όμως τα Metroid Dread και Mario Party Super Stars που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, θα καθορίσουν τα στοιχεία αυτού του τριμήνου. Οι μεγαλύτερες επικείμενες κυκλοφορίες είναι τα remakes των Pokemon Diamond και Pearl, μαζί με ένα παιχνίδι και ρολόι χειρός με θέμα το Legend of Zelda. Το remake του Advance Wars έχει καθυστερήσει για την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts