ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O A16 Bionic της Apple θα έχει αρχιτεκτονική 4 nm

O A16 Bionic της Apple θα έχει αρχιτεκτονική 4 nm

O A16 Bionic της Apple θα έχει αρχιτεκτονική 4 nm

O Α16 Bionic που θα έχει το iPhone 14 θα είναι κατασκευασμένος με βάση την αρχιτεκτονική των 4 nm, σύμφωνα με τις φήμες. Το chip που χρησιμοποιεί το iPhone 13 είναι στα 5 nm, επομένως, εδώ θα έχουμε ένα chip με ακόμα καλύτερη διαχείριση χώρου.

Η Apple ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική των 5 nm από το Α14 Bionic chip, το οποίο συναντήσαμε στο iPad Air και το iPhone 12. Στα 5 nm είναι και η αρχιτεκτονική του A15 Bionic των iPhone 13, που παρουσιάστηκαν σχετικά πρόσφατα, αλλά στο iPhone 14 που περιμένουμε να εμφανιστεί του χρόνου θα έχουμε αλλαγή κατάστασης.

Στο νέο μοντέλο περιμένουμε να δούμε τον A16 Bionic, ο οποίος θα είναι πιο ισχυρός επεξεργαστής από τον A15, ενώ θα είναι και μικρότερος, αφού αναμένεται να κατασκευαστεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 4 nm. H TSMC θα είναι εκείνη που θα φροντίσει για την κατασκευή του νέου επεξεργαστή.

Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που ήθελαν την Apple να συνεργάζεται με την TSMC πάνω σε ένα chipset των 3 nm, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή η επιλογή θα καθυστερήσει, οπότε το επόμενο Bionic chip θα είναι στα 4 nm.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts