ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη. Η πρώτη πτήση της Blue Origin με πολίτες ως επιβάτες ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία του ιδρυτή της Amazon.

H δήλωση του Jeff Bezos ήταν ενδεικτική του ενθουσιασμού που επικράτησε, καθώς ο ίδιος είπε ότι αυτή είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής του. Ο πύραυλος και το διαστημικό όχημα μεταφοράς επιβατών ονομάστηκε ως New Shepard, τιμώντας τον Alan Shepard, που ήταν ο πρώτο Αμερικανός που ταξίδεψε στο Διάστημα.

Η όλη πτήση κράτησε μόλις 10 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, αλλά ήταν αρκετά για να ενθουσιάσει τους επιβάτες, καθώς και για να σηματοδοτήσει τον αγώνα δρόμου που έχουν ξεκινήσει οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, προκειμένου να δώσουν μία εμπορική διάσταση στα διαστημικά ταξίδια.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε και από αυτό το διαστημικό εγχείρημα είναι ότι οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι είναι πλέον κοινός τόπος.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts