ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O top recruiter της Αmazon αποκαλύπτει τα πιο κοινά και… μοιραία λάθη σε συνέντευξη για δουλειά

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που κάνουν όχι μόνο νεαρότερα άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία, αλλά και πολύ πιο έμπειροι υποψήφιοι. Όταν συμβαίνει πέφτουμε από τα σύννεφα» δηλώνει ο Ντιτζέι Κάμπιν της Amazon

Αδιαμφισβήτητα, στις συνεντεύξεις για δουλειά κάθε δευτερόλεπτο μετράει για κάνει ένας υποψήφιος μια καλή πρώτη εντύπωση. Να είστε σίγουροι λοιπόν, πως τα άτομα που σας παίρνουν συνέντευξη θα δώσουν προσοχή ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως η στάση σας, το βλέμμα σας, η οπτική επαφή και έπειτα θα αποφασίσουν εάν είστε οι κατάλληλοι για τη θέση.

Μιλώντας στο CNBC, ο κορυφαίος recruiter της Αmazon, Ντιτζέι Κάμπιν, αποκάλυψε ποια είναι τα πιο κοινά και συγχρόνως μοιραία λάθη τα οποία κάνουν οι περισσότεροι υποψήφιοι στις συνεντεύξεις για δουλειά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειονότητα των υποψηφίων θα πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά χωρίς όμως, πρώτα να έχει μπει στη διαδικασία να κάνει μια στοιχειώδη έρευνα για την εταιρεία στην οποία πηγαίνει, ούτε όμως, και για τους ανθρώπους με τους οποίους πρόκειται να συνομιλήσει. Πολλές φορές, μάλιστα, οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν ακόμη και βασικές πληροφορίες για τη θέση για την οποία υποβάλλουν αίτηση. «Αλλά μια έρευνα για την εταιρεία, την ιστορία της ακόμη και για τα άτομα που θα σας πάρουν συνέντευξη είναι ένα πραγματικά σημαντικό βήμα και ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους δεκάδες άλλους υποψηφίους που έχουν υποβάλει αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση».

Παράλληλα, ένα ακόμη συνηθισμένο λάθος των υποψηφίων είναι σύμφωνα πάντα με τον top recruiter της Αmazon, όταν οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν ακατάλληλες λέξεις ή φράσεις διάρκεια μιας συνέντευξης. «Όταν συμβαίνει αυτό, πέφτουμε από τα σύννεφα» δηλώνει χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που κάνουν όχι μόνο νεαρότερα άτομα χωρίς μεγάλη εμπειρία – όπως ίσως θα περιμέναμε, αλλά και πολύ πιο έμπειροι υποψήφιοι» προσθέτει.

Ο Κάμπιν προτείνει έναν άλλο εύκολο τρόπο για να ξεχωρίσετε σε οποιαδήποτε συνέντευξη για δουλειά. Βρείτε κάτι κοινό με τον άνθρωπο που θα σας πάρει συνέντευξη όπως παραδείγματος χάρη ένα αγαπημένο χόμπι ή ένα μέρος όπου ζήσατε και οι δύο. «Είναι αυτά τα μικρά σημεία σύνδεσης που κάνουν τη συζήτηση πιο άνετη και ενδιαφέρουσα. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι ασχολήθηκαν και προετοιμάστηκαν πραγματικά για αυτή τη συνέντευξη» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη

Οι «χίλιες ζωές» του Mπερνάρ Ταπί: Ο γιος του εργάτη που έγινε δισεκατομμυριούχος – Τα σκάνδαλα, η φυλακή και το τέλος

Στέλιος Χατζηιωάννου: Η προσγείωση του Mr. Easy Jet

Το «σαφάρι» για φοιτητική κατοικία συνεχίζεται – Πώς διαμορφώνονται τώρα οι τιμές

ΠΗΓΗ NEWMONEY