ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oktoberfest: Ξεκίνησε στη Γερμανία το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του στη Γερμανία -και συγκεκριμένα στο Μόναχο- το Oktoberfest, το φημισμένο φεστιβάλ μπύρας που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στα 200 χρόνια της ιστορίας του, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας του κόσμου έχει ματαιωθεί μόλις 26 φορές, κυρίως λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, αλλά και δύο φορές εξαιτίας ξεσπάσματος χολέρας.

Την τελευταία φορά που διοργανώθηκε, το 2019, οι 6,3 εκατ. επισκέπτες του κατανάλωσαν περισσότερα από 7, 3 εκατ. λίτρα γερμανικής μπύρας.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ έκανε ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντιντιέ Ράιτερ, ανοίγοντας με σφυρί ένα βαρέλι μπύρας και προσφέροντας το πρώτο ποτήρι στον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Μάρκους Ζέντερ.

Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2022, χωρίς να ισχύουν μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το Oktoberfest αποφέρει στη Γερμανία περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Οι Γερμανοί συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους καταναλωτές μπύρας στην Ευρώπη, με ετήσια μέση κατανάλωση 84 λίτρων για το 2021.

Χθες, η Γερμανική Ομοσπονδία Ζυθοποιών DBB ενημέρωσε την κυβέρνηση για τις πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανάμεσα στις οποίες οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει […] Χωρίς ταχεία κρατική παρέμβαση και βοήθεια, εκατοντάδες επιχειρήσεις στον γερμανικό τομέα ποτών θα εξαφανιστούν και χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι», τόνισε η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Το δολάριο μοναδικό καταφύγιο για τους επενδυτές το 2022

Βραζιλία: Προς χαμηλό όλων των εποχών τα αποθέματα καφέ – Φόβοι για νέα αύξηση στις τιμές

Ο πασίγνωστος CEO που βγαίνει… ινκόγκνιτο στα μπαρ τις νύχτες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts