ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OPEC+: Απορρίπτει την έκκληση των ΗΠΑ για αύξηση της προσφοράς στο πετρέλαιο

Πηγές του OPEC+ αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν οι ίδιες την παραγωγή, αν θέλουν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης

Την τήρηση της συμφωνίας για αύξηση της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα από τον Δεκέμβριο αποφάσισαν οι χώρες του OPEC+, παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Σαουδική Αραβία είχε ήδη απορρίψει τις εκκλήσεις για ταχύτερη αύξηση της προσφοράς πετρελαίου από τον OPEC+.

Μάλιστα, πηγές του OPEC+ αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν οι ίδιες την παραγωγή, αν θέλουν να συμβάλλουν στην επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές του πετρελαίου φέτος έχουν εκτιναχθεί σε υψηλό τριών ετών άνω των 86 δολαρίων το βαρέλι, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει από τους περιορισμούς του κορωνοϊού και ο OPEC+ σταδιακά αυξάνει την προσφορά.

Πάντως, οι παραγωγοί πετρελαίου διστάζουν να αυξήσουν την παραγωγή περισσότερο, φοβούμενοι ότι μπορεί να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,50% στα 81,34 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη

Pet City: Πώς το success story της οικογένειας Ματζουρανάκη προσέλκυσε την BC Partners

Τράπεζα της Αγγλίας: Διέψευσε τις προσδοκίες και διατήρησε σταθερά τα επιτόκια

Google: Επένδυση 1 δισ. στο χρηματιστήριο παραγώγων CME Group

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts