ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Pegasus Project: Τα iPhone επηρεάζονται από το NSO spyware

Pegasus Project: Τα iPhone επηρεάζονται από το NSO spyware

Pegasus Project: Τα iPhone επηρεάζονται από το NSO spyware

Σιγά σιγά μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν με το NSO Spyware που έγινε γνωστό από το Pegasus Project. H Διεθνής Αμνηστία σημειώνει ότι επηρεάζονται από αυτό και τα μοντέλα της Apple.

Το spyware που έχει αναπτύξει η ισραηλινή εταιρεία NSO και έχει αποδειχθεί από το Pegasus Project ότι έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτικών στόχων, ακτιβιστών και δημοσιογράφων, φαίνεται ότι επηρεάζει τόσο το iPhone 11 όσο και το iPhone 12. Τα μοντέλα της Apple φαίνεται ότι γίνονται στόχος των spyware επιθέσεων μέσω της λειτουργίας του iMessages.

Οι επιθέσεις είχαν ως στόχο τους να παρακολουθούν ακτιβιστές, πολιτικούς υψηλού προφίλ και δημοσιογράφους, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται εναντίον τους, όποτε προκύψει η σχετική ανάγκη από όσους βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτές. Ο όμιλος NSO αρνείται ότι έχει πουλήσει το λογισμικό του για κακόβουλους σκοπούς, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι το spyware αυτό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από απολυταρχικά καθεστώτα και άλλους φορείς που θέλουν να παρακολουθήσουν τρίτους.

Οι αντιδράσεις από την αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου παρακολούθησης είναι πολλές, τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Εκείνο για το οποίο προειδοποιούν οι ειδικοί είναι ότι τα iPhones δεν έχουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο spyware, γεγονός που έχει οδηγήσει ήδη στη μόλυνση πολλών συσκευών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Android smartphones δεν επηρεάζονται, αλλά τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν αρχικά για το iPhone.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts