ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Peugeot – Citroen: Δίωξη για απάτη με τους κινητήρες diesel

Η επίσης θυγατρική της Stellantis, Fiat Chrysler, θα περάσει από έλεγχο για το ίδιο θέμα τον Ιούλιο

Δίωξη για απάτη κατά των καταναλωτών σε σχέση με τους κινητήρες diesel άσκησαν οι αρμόδιες αρχές στη Γαλλία κατά των Peugeot και Citroen, θυγατρικών της Stellantis.

Οι δύο εταιρείες, που μετά τη συγχώνευση του PSA Group με τη Fiat Chrysler αποτελούν μέρος της Stellantis, θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά 18 εκατ. ευρώ εγγύηση, καθώς και δύο τραπεζικές εγγυήσεις συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κατηγορίες κατά της Citroen ανακοινώθηκαν σήμερα, μία μέρα μετά από εκείνες εναντίον της Peugeot, ενώ όπως ανακοίνωσε η Stellantis η επίσης θυγατρική της, Fiat Chrysler, θα περάσει από έλεγχο για το ίδιο θέμα τον Ιούλιο.

Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκε συμβιβασμός €288 εκατ. στη Volkswagen για το dieselgate, ενώ μία μέρα νωρίτερα η Renault καταδικάστηκε από δικαστήριο της Γαλλίας για εξαπάτηση, καθώς υπήρχαν υπόνοιες για παρεμβάσεις στα αποτελέσματα των δοκιμών αυτοκινήτων σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι Peugeot και Citroen αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξαπάτηση του κοινού σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα με κινητήρες Euro diesel 5 στη Γαλλία, κατά το διάστημα 2009 – 2015. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η υπόθεση αυτή βάζει άλλο ένα εμπόδιο στην προσπάθεια του CEO Κάρλος Ταβάρες να ενσωματώσει τις Fiat και PSA σε μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη

Η κατάρρευση των κορυφαίων της μόδας: Μiss Raxevsky – Kathy Heyndels στην πασαρέλα της χρεοκοπίας

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου

WSJ: Με πρόστιμο $425 εκατ. από την ΕΕ κινδυνεύει η Amazon για το GDPR

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts