ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pfizer: Υπέβαλε αίτημα έγκρισης του εμβολίου

Οι Pfizer της BioNTech εκτιμούν ότι η FDA θα χορηγήσει την έκτακτη άδεια έως τα μέσα Δεκεμβρίου

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι υπέβαλε αίτηση στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση του εμβολίου COVID-19 στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης (EUA).

Η αίτηση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση των τελικών δοκιμαστικών αποτελεσμάτων της Pfizer και της συνεργαζόμενης γερμανικής εταιρείας BioNTech που κατέγραψαν αποτελεσματικότητα στο 95% του αναπτυσσόμενου εμβολίου κατά του COVID-19 χωρίς αξιόλογες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Όπως μεταδίδει το Reuters oι μετοχές της Pfizer της BioNTech έχουν καταγράψει άνοδο κατά 2% και 5% μετά τις ανακοινώσεις ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν θα μπορούσε να διατεθεί άμεσα.

Οι εταιρείες εκτιμούν ότι η FDA θα χορηγήσει την έκτακτη άδεια έως τα μέσα Δεκεμβρίου και έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν τις παραδόσεις άμεσα. Η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι εκτιμά ότι θα παραδόσει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος, που θα αντιστοιχούν σε 25 εκατομμύρια άτομα.

Η αρμόδια επιτροπή της FDA σχεδιάζει να συνεδριάσει στις 8-10 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το εμβόλιο, σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το Reuters, αν και οι ημερομηνίες αυτές θα μπορούσαν να μεταβληθούν.

Τα δεδομένα της τελικής δοκιμής έδειξαν ότι το εμβόλιο παρείχε το ίδιο επίπεδο προστασίας ανεξάρτητα από ηλικίες και φυλές.

Διαβάστε επίσης: 

Kορωνοϊός – Εμβόλιο: Σήμερα η αίτηση των Pfizer/BioNTech για επείγουσα αδειοδότηση από την FDA

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός με δυσμενέστερες εκτιμήσεις για ύφεση – έλλειμμα

Αλαλούμ με τους κατόχους πιστωτικών καρτών – Χρεώθηκαν δόσεις για παλαιότερες αγορές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts