ΥΓΕΙΑ

Pfizer Hellas: H εταιρεία με την καλύτερη φήμη μεταξύ των ασθενών σε Ελλάδα και Κύπρο

 • Ρούλα Τσουλέα

Pfizer Hellas

Η διάκριση αυτή βασίσθηκε στην ετήσια έρευνα εταιρικής φήμης Patient View. Στην αξιολόγηση συμμετείχαν συνολικώς 35 σύλλογοι ασθενών, 29 από την Ελλάδα και έξι από την Κύπρο.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Pfizer Hellas στη λίστα των φαρμακευτικών εταιρειών με την καλύτερη εταιρική φήμη στην Ελλάδα και στην Κύπρο για το 2021, βάσει της ετήσιας έρευνας εταιρικής φήμης του ανεξάρτητου διεθνούς φορέα ερευνών Patient View, μετά από αξιολόγηση από συλλόγους και ομάδες ασθενών και από τις δυο χώρες.

Η έρευνα Patient View αποτυπώνει την εταιρική φήμη των φαρμακευτικών εταιρειών με βάση τον βαθμό ανταπόκρισής τους σε 10 δείκτες, σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση των συλλόγων και ομάδων ασθενών. Οι δείκτες αυτοί αφορούν:

 1. Τον βαθμό υποστήριξης των ασθενών στην πανδημία του κορωνοϊού
 2. Την ασθενοκεντρική προσέγγιση
 3. Την ποιότητα πληροφόρησης των ασθενών
 4. Τη διασφάλιση της ασφάλειας των ασθενών
 5. Την ποιότητα των προϊόντων
 6. Τη διαφάνεια στις σχέσεις με τους ασθενείς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική και τα δεδομένα των κλινικών μελετών
 7. Την ακεραιότητα
 8. Την ανάπτυξη ποιοτικών σχέσεων με τους ασθενείς
 9. Την παροχή υποστήριξης πέραν των φαρμακευτικών προϊόντων
 10. Τη γενικότερη συμμετοχή των ασθενών σε προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης νέων φαρμακευτικών προϊόντων

Η έρευνα αφορά το διάστημα Νοέμβριος 2021 έως Φεβρουάριος 2022. Στην αξιολόγηση συμμετείχαν συνολικώς 35 σύλλογοι ασθενών (29 από την Ελλάδα και 6 από την Κύπρο). Στην έρευνα αξιολογήθηκαν μεμονωμένα οι συμμετέχουσες εταιρείες. Οι επιδόσεις τους συγκρίνονται με τις αντίστοιχες επιδόσεις του προηγούμενου έτους.

«Η μεγαλύτερη αναγνώριση»

«Η πρώτη θέση που κατέλαβε η Pfizer Hellas στην λίστα της Patient View για το 2021 αποτελεί την μεγαλύτερη αναγνώριση της προσπάθειας που όλοι εμείς καταβάλλουμε καθημερινά, θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής μας τους ασθενείς», σχολίασε ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Και συνέχισε: «Η διάκριση αυτή είναι μεγάλη τιμή για εμάς, διότι προέρχεται από τους ίδιους τους συλλόγους και τις ομάδες ασθενών. Αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς στην Ελλάδα και στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον».

Η κατάταξη της Pfizer Hellas στην πρώτη θέση αναδεικνύει την παγκόσμια προσήλωση της εταιρείας σε μια αμιγώς ασθενοκεντρική στρατηγική, η οποία θέτει τους ασθενείς στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς της.

Σημειώνεται ότι και στην παγκόσμια εκδοχή της έρευνας εταιρικής φήμης της Patient View, η Pfizer Ιnc. κατέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρώτη θέση, μετά από αξιολόγηση περισσότερων από 2.000 συλλόγων και ομάδων ασθενών απ’ όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts