ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Pixel 3: Τέλος στις ενημερώσεις λογισμικού

Η Google κυκλοφόρησε το pixel 3 και pixel 3xl το 2018. Τα δύο τηλέφωνα αποδείχθηκαν από τα πιο δημοφιλή που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποτελεί και έκπληξη που πολλοί ιδιοκτήτες εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα.

Η σειρά 3 υποστηρίχθηκε για τρία ολόκληρα χρόνια σύμφωνα με την πολιτική της Google. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών υποστήριξης, οι κάτοχοι Pixel 3 παίρνουν μία γεύση από το Android 12, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από περίπου έναν μήνα. Από την άλλη πλευρά, η ενημέρωση κώδικα ασφάλειας της 1ης Νοεμβρίου δεν έχει φτάσει ακόμα για αυτά τα δύο τηλέφωνα.

Τα τρία χρόνια των “εγγυημένων ενημερώσεων ασφαλείας” ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα, Οκτώβριο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνεται πλέον ενημέρωση λογισμικού. Η Google έχει υποσχεθεί ότι θα κυκλοφορήσει μία ακόμη και τελευταία το πρώτο τρίμηνο του 2022. Δυστυχώς όμως, πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει το επερχόμενο Android 12L.

Αυτή η τελική ενημέρωση για το Pixel 3 και 3 XL στο πρώτο τρίμηνο, πιθανότατα θα εξυπηρετεί τον σκοπό της συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων σφαλμάτων και διορθώσεων ασφαλείας. Αυτό θα βοηθούσε τους χρήστες να κρατήσουν τις συσκευές τους ή ακόμα περισσότερο αν το επιλέξουν. Επιπλέον, τυχόν σημαντικές αδυναμίες ασφαλείας που είχαν επιδιορθωθεί σε άλλο τηλέφωνο Pixel μέχρι τώρα, θα υπάρχουν επίσης στην εν λόγω τελική ενημέρωση.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τελική ενημέρωση θα δώσει κάποιες λύσεις σε ζητήματα, όπως η απενεργοποίηση των στοιχείων ελέγχου έντασης του Chromecast στο Android 12. Η Google είπε ότι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα θα διορθωθεί με το Android 12L, αλλά επειδή είναι απίθανο το Pixel 3 να λάβει την ενημέρωση, ας ελπίσουμε ότι θα το “μπαλώσουν” κάπως.

Το Pixel 3a και Pixel 3a XL θα λάβουν την τελική ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο του 2022. Όπως και με τη σειρά 3, πιθανότατα δεν θα λάβουν την ενημέρωση λογισμικού Android 12L.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts