ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Pixel 7/ 7 Pro: Με VPN από το Google One χωρίς επιπλέον κόστος

Μεταξύ των χαρακτηριστικών ασφαλείας που ανακοίνωσε η Google με την κυκλοφορία των νέων της smartphone Pixel 7, η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι θα κάνει τις συσκευές Pixel 7 και Pixel 7 Pro τα πρώτα της τηλέφωνα που θα περιλαμβάνουν VPN χωρίς επιπλέον κόστος για τους χρήστες.

Αυτό το VPN δεν θα συσχετίσει την εφαρμογή και τα δεδομένα περιήγησης των χρηστών με τους λογαριασμούς των χρηστών, όπως επισήμανε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης υλικού την Πέμπτη.

Αρχικά, η Google είχε συμπεριλάβει μια προαιρετική always-on υπηρεσία VPN ως μέρος της ασύρματης υπηρεσίας Project Fi, τώρα Google Fi. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία VPN σε συσκευές iOS μέσω της premium συνδρομής της στο Google One. Τότε, προσφέρθηκε πρόσβαση στο VPN σε συνδρομητές που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα αποθήκευσης cloud Premium της Google που προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 2 TB ή περισσότερο (9,99 $/μήνα). Πάντα, δηλαδή, υπήρχε χρέωση.

Τώρα, η Google λέει ότι το VPN θα γίνει απλώς μια λειτουργία Pixel – μια πιθανή απάντηση στην κυκλοφορία του iCloud Private Relay από την Apple που εστιάζεται στο απόρρητο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του iOS 15 να περιηγούνται στον ιστό με αυξημένο απόρρητο.

Σύμφωνα με την Google, το νέο VPN του Pixel — ή VPN από το Google One, όπως ονομάζεται — θα μπορεί να προστατεύει τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που χρησιμοποιούν. Είναι σε θέση να προστατεύει από τους χάκερ σε μη ασφαλή δίκτυα, όπως το Wi-Fi, και να κρύβει τις διευθύνσεις IP των χρηστών, όπως σημειώνει η εταιρεία.

Το χαρακτηριστικό, ωστόσο, λέγεται ότι “έρχεται σύντομα” σε ένα φύλλο προϊόντος που παρέχεται από την εταιρεία, χωρίς να υπάρχει ακριβής ETA. Η Google σημείωσε επίσης ότι δεν μεταδίδονται όλα τα δεδομένα μέσω του VPN, ούτε θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες παγκοσμίως (η Ελλάδα προφανώς και είναι στην απέξω).

ΠΗΓΗ TECHBLOG