ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Post Office: Αυτές είναι οι φθηνότερες επιλογές για city break διακοπές | ΛΙΣΤΕΣ

Η πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, είναι ο φθηνότερος προορισμός για διακοπές στην πόλη για τους Βρετανούς που κατευθύνονται στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με το Post Office Travel Money’s City Costs Barometer.

Οι πόλεις στην Ανατολική Ευρώπη καταλαμβάνουν εννέα από τις 10 κορυφαίες θέσεις στη 13η ετήσια έρευνα, με τη Λισαβόνα να είναι η μόνη πόλη στη δυτική Ευρώπη που βαθμολογείται ανάμεσα στα 10 φθηνότερα μέρη.

Στα Τίρανα, ένα καλάθι με 12 τυπικά είδη διακοπών στην πόλη -συμπεριλαμβανομένων ποτών, βραδινού γεύματος για δύο με κρασί, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων το Σαββατοκύριακο, αξιοθέατα και μεταφορές στην πόλη- κοστίζει 132 λίρες. Αυτό είναι το ένα τρίτο του κόστους στις πόλεις με τις υψηλότερες τιμές στη βόρεια Ευρώπη και πολύ φθηνότερο από τους κοντινότερους ανταγωνιστές του.

Η “επιλαχούσα” Κατοβίτσε (Πολωνία) είναι 24% ακριβότερη με το κόστος να ανέρχεται στις 164 £, ενώ οι τιμές στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, είναι 26% υψηλότερες στις 166 λίρες, με την πόλη να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Και οι τρεις πόλεις αναδεικνύονται τώρα ως οικονομικοί προορισμοί city break, στους οποίους μπορεί κανείς να φτάσει απευθείας από το Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις χαμηλού κόστους,σύμφωνα με το Post Office Travel Money.

Η ετήσια πτώση του μέσου κόστους διαμονής δύο διανυκτερεύσεων από 80 £ σε 73 βοήθησε τη Λισαβόνα να ανέβει έξι θέσεις και να βρίσκεται σήμερα στην πρώτη δεκάδα, και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση, λόγω της πτώσης των τιμών κατά 8%.

Οι τιμές στην πορτογαλική πρωτεύουσα είναι πιο κάτω απ’ ότι στις μισές από τις πιο δημοφιλείς πόλης της ευρωζώνης, το Μπριζ (370 £), το Άμστερνταμ (379 £) και η Βενετία (382 £).

Σύμφωνα με το Post Office Travel Money, η στερλίνα είναι ισχυρότερη έναντι κάθε ευρωπαϊκού νομίσματος από ό,τι πριν από ένα χρόνο, κερδίζοντας 9,2% στο πολωνικό ζλότι και 7,6% στο ευρώ.

Ο Nick Boden, επικεφαλής της Post Office Travel Money, δήλωσε: «Η στερλίνα είναι προς το παρόν ισχυρότερη έναντι κάθε ευρωπαϊκού νομίσματος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, γεγονός που είχε θετικό αντίκτυπο στις τιμές στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών που βρήκαμε σημαίνει ότι οι Βρετανοί που σχεδιάζουν διακοπές στην πόλη θα ήταν σοφό να λάβουν υπόψη τους το κόστος στο εξωτερικό καθώς και τη συναλλαγματική ισοτιμία”.

Το συνολικό κόστος για διακοπές στην πόλη υπολογίστηκε με βάση 12 τυπικά είδη, που περιλαμβάνουν  ποικιλία ποτών, ένα βραδινό γεύμα για δύο άτομα με ένα μπουκάλι κρασί, διαμονή δύο διανυκτερεύσεων, Σαββατοκύριακο, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, επίσκεψη σε αξιοθέατα και μεταφορές στην πόλη.

Η διαμονή είναι ο βασικός παράγοντας για το συνολικό κόστος στις city break διακοπές, με το μέσο κόστος για διαμονή δύο διανυκτερεύσεων για δύο άτομα, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων να μειώνεται σε 14 από τις 39 πόλεις που εξετάστηκαν.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στο Παρίσι (μείωση 22%) και τη Μαδρίτη (πτώση 21%). Αλλά το κόστος έχει αυξηθεί σημαντικά σε άλλες πόλεις, όπως το Μπέλφαστ (η πιο ακριβή πόλη που ερευνήθηκε, με το κόστος να είναι αυξημένο κατά 40%), το Ζάγκρεμπ (+44%), το Πόρτο και το Βερολίνο (+31%, έκαστο).

Οι 10 πιο φθηνοί προορισμοί για διακοπές στην πόλη για τους Βρετανούς
Τιράνα
Κατοβίτσε
Βίλνιους
Λισαβόνα
Ρίγα
Βαρσοβία
Ζάγκρεμπ
Βουδαπέστη
Μπρατισλάβα
Κρακοβία

Οι πόλεις που προσφέρουν την πιο οικονομική διαμονή 
Τιράνα – 61 λίρες
Ρίγα – 63 λίρες
Βίλνιους – 72 λίρες
Λισαβόνα – 73 λίρες
Κρακοβία – 80 λίρες
Κατοβίτσε – 80 λίρες
Βουδαπέστη – 84 λίρες
Βαρσοβία – 86 λίρες
Ταλίν – 90 λίρες
Λιλ – 102 λίρες

Οι πόλεις που προσφέρουν την πιο ακριβή διαμονή 
Μπέλφαστ – 221 λίρες
Άμστερνταμ – 198 λίρες
Βενετία – 197 λίρες
Δουβλίνο – 195 λίρες
Κάρντιφ – 189 λίρες
Χέλσινκι – 187 λίρες
Γενεύη – 183 λίρες
Κοπεγχάγη – 176 λίρες
Μπριζ – 174 λίρες
Ρέικιαβικ – 170 λίρες

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts