ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Proton Bank: Ένοχος για απιστία αλλά αθώος για 4 βαριές κατηγορίες ο Λαυρεντιάδης

Η υπόθεση αφορά τα επισφαλή δάνεια των €792 εκατ. της Proton Bank

Ένοχος για το αδίκημα της απιστίας και αθώος για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί – κατά περίπτωση απάτη, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος – κρίθηκαν σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι 8 άτομα, τα ονόματα των οποίων συγκαταλέγονται στο μακρύ κατάλογο όσων είχαν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων της Proton Bank ύψους 792 εκατ. ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκαζε τη συγκεκριμένη υπόθεση επί μια τετραετία, μπήκε πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της τελικής του ετυμηγορίας. Έκρινε, ήδη, πάντως ένοχο τον επιχειρηματία και τους συγκατηγορούμενούς του κατηγορίες που αφορούν στο αδίκημα της απιστίας και κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία ορίστηκε για τις 13 Ιανουαρίου, τα μέλη της έδρας αναμένεται να ανακοινώσουν την τελική απόφασή τους επί των ποινών και των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι καταδικασθέντες.

Ειδικότερα, ο Λ. Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των υπολοίπων 8 κατηγορουμένων που επίσης καταδικάσθηκαν. Πρόκειται για δύο δικηγόρους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και υπαλλήλους των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, οι οποίοι ενέκριναν δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δάνεια αυτά φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία  να εγκρίθηκαν για εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Ακόμη, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τους υπόλοιπους 34 κατηγορούμενους της υπόθεσης, γεγονός που οι ίδιοι σχολίασαν ως δικαίωση τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός του κ. Δημήτρη Μπόλη, συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορούμενου που αθωώθηκε. «Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας» επισήμανε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης».

Ο Λ. Λαυρεντιάδης πρόκειται να προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

Διαβάστε ακόμη:

Καραμανλής: Το πρώτο εξάμηνο του ’21 ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό

Πήτερ Λιβανός: Παρέλαβε το 5o νεότευκτο LNG

Προς μετάθεση η επαναφορά του click away

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts