ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ranking Series: Με Κουγιουμτσίδη και Κοσόνοφ στην Ρώμη

Σήμερα ανοίγει την αυλαία του το βαθμολογούμενο τουρνουά πάλης της Ρώμης, Ματέο Πελιτσόνε (22-25 Ιουνίου), στο οποίο θα δώσει το παρόν τόσο ο πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, όσο και ο δευτεραθλητής κόσμου νέων, Αζαμάτ Κοσόνοφ.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Παρότι θα μπορούσαν να είναι και περισσότεροι, η Ελλάδα θα συμμετάσχει με δυο μεγάλα ονόματα στο τουρνουά «Ματέο Πελιτσόνε», καθώς ο Κουγιουμτσίδης θα αγωνιστεί στα 79 κιλά κι ο Κοσόνοφ στα 125 κιλά της ελευθέρας πάλης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες και στους νέους Κ23, θα έχει τα όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του, καθώς μετά τις δυο τεράστιες επιτυχίες μέσα σε λίγους μήνες και την ιστορική επιτυχία του να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στην Ευρώπη, θα κληθεί να δείξει και πάλι την αξία του. Ειδικά τώρα, μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν με την ελληνική ομοσπονδία και τον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι αγώνες του Κοσόνοφ, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Παρότι ο Έλληνας παλαιστής των 125 κιλών δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του δράση για το 2022 (δυο ήττες σε ισάριθμους αγώνες) κατάφερε, ωστόσο, να κατακτήσει την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 της Σόφιας, μέσα από την διαδικασία των ρεπεσάζ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts