ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters – G20: Καμία αναφορά για τις εκπομπές αερίων στο τελικό κείμενο

Έκκληση από τους ηγέτες για αποτελεσματική δράση, ώστε να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου – Δεν υπάρχει αναφορά στον στόχο του 2050

Έκκληση για «ουσιαστική και αποτελεσματική δράση», με σκοπό τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου έκαναν οι ηγέτες της G20 σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, το ανακοινωθέν περιλαμβάνει λίγες αναφορές σε σαφείς δράσεις και καμία αναφορά στην καταληκτική ημερομηνία του 2050 για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών αερίων άνθρακα, που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί η καταστροφική κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με το Reuters, το τελικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι τα ισχύοντα εθνικά σχέδια για τους τρόπους μείωσης των εκπομπών θα πρέπει να ενισχυθούν «αν είναι απαραίτητο», ενώ περιλαμβάνει και τη δέσμευση για την κατάργηση της χρηματοδότησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον 1,5 βαθμό Κελσίου είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τους 2 βαθμούς. Η διατήρηση του 1,5 βαθμού Κελσίου σε κοντινή απόσταση απαιτεί ουσιαστικές και αποτελεσματικές ενέργειες και δέσμευση από όλες τις χώρες», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Διαβάστε ακόμη

Αγγελική Φράγκου – Μαρία Αγγελικούση: Δυο Χιώτισσες στην κορυφή του top-10 της ελληνόκτητης ναυτιλίας (pics)

Μπαράζ εταιρικών ομολόγων και νέες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο (πίνακας)

COP26: Η μεγάλη ώρα της κρίσης για την κλιματική αλλαγή

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts