ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolls Royce: Απέρριψαν οι εργαζόμενοι στη Βρετανία την πρόταση για χορήγηση 2.000 λιρών

Ο βρετανικός όμιλος αεροπορικών κινητήρων είχε δηλώσει ότι θα δώσει τα χρήματα σε 11.000 εργάτες παραγωγής, καθώς και σε 3.000 χαμηλόβαθμους διευθυντές

Απορρίφθηκε από το συνδικάτο Unite η τελευταία μισθολογική πρόταση της εταιρείας κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Rolls Royce, που περιελάμβανε τη χορήγηση 2.000 λιρών σε μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνδικάτου η πρόταση αυτή υπολείπεται των προσδοκιών.

«Η αναθεωρημένη πρόταση εξακολουθεί ακόμη να υπολείπεται πολύ του αιτήματος για την κρίση του κόστους διαβίωσης που υπέβαλαν τα μέλη μας και των προσδοκιών τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Unite μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Unite συζητούν για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα», ανέφερε ακόμη ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Η Rolls Royce ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα δώσει 2.000 στερλίνες περίπου στο 70% του εργατικού δυναμικού της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και συγκεκριμένα σε 11.000 εργάτες παραγωγής και σε 3.000 χαμηλόβαθμα στελέχη, ώστε να βοηθήσει το προσωπικό της να αντεπεξέλθει στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

Σε μήνυμα που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της Rolls Royce δήλωσε πως η εταιρεία προσφέρει ακόμη αύξηση μισθού 4% από τον Μάρτιο σε 11.000 εργάτες παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που προσφέρει ένα «μπόνους» που συνδέεται με το οικονομικό κλίμα και όχι με την επίδοση και πως 3.000 εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τον Αύγουστο, ενώ άλλοι 11.000 θα λάβουν το ποσό, όταν η συμφωνία εγκριθεί από το συνδικάτο.

Η οικονομία της Βρετανίας σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19, αλλά τώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος διαβίωσης που επιδεινώθηκε από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τα εμπορικά προβλήματα μετά το Brexit και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ενεργειακοί λογαριασμοί των νοικοκυριών στη Βρετανία αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% επιπλέον τον Οκτώβριο, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα η ρυθμιστική αρχή βιομηχανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες πως μια καθαρή αύξηση των μισθών θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των τιμών και πρόσθεσε πως η αύξηση της αμοιβής ώστε να είναι αντίστοιχη του πληθωρισμού κινδυνεύει να προκαλέσει ένα σπιράλ αύξησης μισθών και τιμών.

Διαβάστε ακόμα:

Έλον Μασκ: Έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ – «Μαχαίρι» κατά 3,5% στο ανθρώπινο δυναμικό της Tesla

Παίρνει μπροστά το σχέδιο έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Power Pass: Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή η πλατφόρμα – Πάνω από 500.000 οι αιτήσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts