ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolls-Royce: Κατέγραψε πωλήσεις – ρεκόρ το 2022

Διατήρησε υψηλά τα νούμερα των πωλήσεων κατά τη διάρκεια ενός ασταθούς και απρόβλετου έτους

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Rolls-Royce, η οποία ανήκει στον όμιλο της BMW, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 49% σε επίπεδο-ρεκόρ το 2021, παρά την πανδημία παγκοσμίως, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για πολυτελή οχήματα παγκοσμίως.

Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση, ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, τόνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 5.586 οχήματα στους πελάτες της σε περισσότερες από 50 χώρες, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό στην ιστορία της των 117 ετών.

Δεν νομίζω ότι θα διαφωνούσε κανείς μαζί μου ότι το 2021 ήταν το πιο ασταθές, απρόβλεπτο και δύσκολο έτος για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

“Ωστόσο, στον κλάδο των πολυτελών αυτοκινήτων συνολικά, η δυσκολία δεν εντοπίζεται τόσο στο να προσπαθήσει να βρει πελάτες, αλλά περισσότερο στο να παράγονται αρκετά προϊόντα για να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση των πελατών”, πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε υψηλό-ρεκόρ στις περισσότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Αμερικής.

Ο Muller-Otvos δήλωσε πως το εργοστάσιο της εταιρείας στο Goodwood της Βρετανίας λειτουργεί κοντά στη μέγιστη δυναμικότητα και τα βιβλία παραγγελιών της ήταν αρκετά καλά και έφταναν μέχρι το γ΄ τρίμηνο του 2022.

“Εάν παραγγείλει κανείς μια Rolls-Royce σήμερα, να περιμένει να την πάρει σε ένα χρόνο περίπου από τώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου η Bentley, του ομίλου Volkswagen, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 2021 ήταν χρονιά-ρεκόρ καθώς οι πωλήσεις της παγκοσμίως αυξήθηκαν 31% εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τα οχήματά της.

Διαβάστε ακόμα:

JP Morgan: Ποιες είναι οι πιθανότητες αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας το 2022

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

ΠΟΥ: Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts