ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ryanair: Αναζητά προσωπικό στην Ελλάδα | Σε νέα ύψη η επιβατική κίνηση | Περί τα 179 εκατ. ταξίδεψαν με την εταιρία εφέτος

Ο ευρωπαϊκός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair αύξησε τον αριθμό των επιβατών κατά 9% σε 17,4 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, με τον συντελεστή πληρότητας να παραμένει αμετάβλητος στο 94%.

Για τους κυλιόμενους 12 μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η αεροπορική εταιρία μετέφερε 178,9 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 17% σε ετήσια βάση. Ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο αυτή είναι 94%, από 90% την προηγούμενη 12μηνη περίοδο.

Η αεροπορική εταιρία πραγματοποίησε περισσότερες από 97.350 πτήσεις τον Σεπτέμβριο.

Οι συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις στην κίνηση ήρθαν καθώς οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις Boeing 737 Max 8 για το υπόλοιπο του έτους ώθησαν τη Ryanair να προβεί σε περικοπές στο προγραμματισμένο χειμερινό της πρόγραμμα.

Η Ryanair ανέμενε να παραλάβει 27 αεροσκάφη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι “λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις εγκαταστάσεις ατράκτων της Spirit [AeroSystems], στην Γουιτσίτα, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην επισκευή και παράδοση της Boeing στο Σιάτλ, αναμένει τώρα να παραλάβει μόλις 14 αεροσκάφη Max μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2023”.

Σύμφωνα με αυτές τις καθυστερήσεις, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας προχώρησε στη μείωση του αριθμού των προγραμματισμένων αεροσκαφών στη βάση του Σαρλερουά στο Βέλγιο κατά τρία αεροσκάφη, στο Δουβλίνο κατά δύο αεροσκάφη και θα προχωρήσει σε μείωση κατά πέντε αεροσκάφη σε τέσσερις ιταλικές βάσεις του.

Οι προκύπτουσες ακυρώσεις πτήσεων θα ισχύσουν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Ryanair ανέφερε ότι δεν αναμένει ότι οι καθυστερήσεις θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στον στόχο της να μεταφέρει 183,5 εκατομμύρια επιβάτες για το έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2024, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα σχεδόν 169 εκατομμύρια που ταξίδεψαν με την αεροπορική εταιρία την περίοδο έως τον Μάρτιο του 2023. Ωστόσο, σημείωσε ότι “εάν οι καθυστερήσεις επιδεινωθούν ή επεκταθούν περαιτέρω κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσει [τον στόχο] ενδεχομένως ελαφρώς προς τα κάτω”.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη οικονομική αεροπορική εταιρία Wizz Air μετέφερε 5,5 εκατομμύρια επιβάτες τον περασμένο μήνα, αριθμός 21,1% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι, με συντελεστή πληρότητας 92,4%.

Σε κυλιόμενη 12μηνη βάση, ο αερομεταφορέας μετέφερε 57,6 εκατομμύρια επιβάτες κατά το έτος έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 40% σε ετήσια βάση. Ο συντελεστής πληρότητας για την περίοδο αυτή είναι 90,9%, από 84,6% την προηγούμενη 12μηνη περίοδο.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο, η Wizz Air ανακοίνωσε ένα νέο δρομολόγιο από το Βουκουρέστι προς τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Σε αναζήτηση αεροσυνοδών η Ryanair για τις βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκστρατεία πρόσληψης 50 ατόμων πληρώματος καμπίνας για τις βάσεις της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η Ryanair, διοργανώνοντας δυο ημέρες καριέρας στις αντίστοιχες πόλεις.

Στην Αθήνα, η ημέρα καριέρας διοργανώνεται σήμερα, στο Candia Hotel, και στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στο Park Hotel.

Ο dιευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Ryanair, Darrell Hughes, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια μεγάλη προσπάθεια πρόσληψης 50 ατόμων πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα και καλούμε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση να έρθουν στις εκδηλώσεις πρόσληψης”.

Το πλήρωμα καμπίνας στη Ryanair απολαμβάνει πρωτοποριακά στον κλάδο προγράμματα εργασίας “5 ημέρες εργασίας, 3 ημέρες ρεπό”, σύμφωνα με τον κ. Hughes.

 

The post Ryanair: Αναζητά προσωπικό στην Ελλάδα | Σε νέα ύψη η επιβατική κίνηση | Περί τα 179 εκατ. ταξίδεψαν με την εταιρία εφέτος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts