ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung: Έσοδα ρεκόρ για το Q1 χάρη στις πωλήσεις του Galaxy S22

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Samsung, επισημαίνοντας ότι πέτυχε ρεκόρ ενοποιημένων εσόδων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 14,12 δισεκατομμύρια KRW και βελτιώθηκαν κατά 51% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, το τμήμα Device Experience (DX) είχε τα υψηλότερα έσοδα από το 2013.

Η λεπτομερής οικονομική έκθεση αναφέρει πως όλα τα τμήματα ανέφεραν ετήσια αύξηση τόσο στις πωλήσεις όσο και στα λειτουργικά κέρδη. Συγκεκριμένα για τα κινητά τηλέφωνα, η Samsung αποκάλυψε πως τα υψηλά έσοδα οφείλονται κυρίως στις πωλήσεις του Galaxy S22 Ultra. Ακόμα, σημείωσε πως είναι αποτέλεσμα και των «θετικών ανταποκρίσεων σε νέα μοντέλα 5G μαζικής αγοράς» και των «σταθερών πωλήσεων προϊόντων Device Ecosystem» που περιλαμβάνουν tablet, smartwatch και audio wearable.

samsung, Samsung: Έσοδα ρεκόρ για το Q1 χάρη στις πωλήσεις του Galaxy S22

samsung, Samsung: Έσοδα ρεκόρ για το Q1 χάρη στις πωλήσεις του Galaxy S22

Όσον αφορά στο τμήμα Samsung Display, τα έσοδά του οφείλονται στις ισχυρές πωλήσεις σε μεγάλους κατασκευαστές smartphone και στις μεγάλες οθόνες για πάνελ QD.

Κοιτώντας μπροστά στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και στον σχεδιασμό του, η Samsung θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της θέσης της στην κατηγορία premium για smartphones και στην επέκταση των παραγωγών τσιπ SoC της.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts