ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung και Marvell παρουσιάζουν νέο System-on-a-Chip για να προωθήσουν τα 5G δίκτυα

5G chip

5G chip

Η Samsung Electronics και η Marvell ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου System-on-a-Chip (SoC) για να ενισχύσουν την απόδοση των 5G δικτύων. Το SoC, που θα χρησιμοποιηθεί στο Massive MIMO της Samsung και σε άλλα προηγμένα ραδιοκύματα, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην αγορά κορυφαίων παρόχων το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το SoC έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην υλοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες βελτιώνουν τα κυψελοειδή ραδιοκύματα αυξάνοντας τη χωρητικότητα και την κάλυψή τους, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος και το μέγεθός τους. Το νέο SoC είναι εξοπλισμένο για να υποστηρίζει ταυτόχρονα δίκτυα 5G και 4G, ενώ μπορεί να εξοικονομήσει ως και 70% στην κατανάλωση ισχύος chipset, σε σύγκριση με προηγούμενες λύσεις.

Η Samsung και η Marvell εργάζονται στενά για να προσφέρουν πολλές γενιές κορυφαίων λύσεων δικτύου. Πέρυσι, οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων 5G, μεταξύ των οποίων τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά ραδιοκύματα που απαιτούνται για την υπολογιστική ισχύ των εφαρμογών Massive MIMO.

Η Samsung πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, μεταξύ των οποίων chipset, ραδιοκύματα και τεχνολογίες δικτύου πυρήνα. Μέσω της αδιάκοπης έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ηγείται της βιομηχανίας προώθησης 5G δικτύων με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που περιλαμβάνει από πλήρως εικονικοποιημένο RAN και Core μέχρι ΑΙ λύσεις αυτοματισμού. Η εταιρία παρέχει αυτήν τη στιγμή συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts