ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Schauinsland-Reisen: Ξεπέρασε το “φράγμα” των 2 δισ. ευρώ σε πωλήσεις το 2023 | Στα 1,8 εκατ. οι διακινούμενοι ταξιδιώτες | Ο ρόλος της Ελλάδας

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία ο Schauinsland-Reisen ξεπερνάει για πρώτη φορά το όριο των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ σε πωλήσεις, εξέλιξη στην οποία ουσιαστικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας, αφού η χώρα μας αποτελεί μία από τις κορυφαίες αγορές για τον γερμανικό tour operator.

Ειδικότερα, o τουριστικός πράκτορας με έδρα το Ντούισμπουργκ, πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2022/2023 που μόλις ολοκληρώθηκε, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση 15,6%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ενώ, πολύ μεγαλύτερη είναι η αύξηση σε σύγκριση με τη σεζόν 2018/2019 -την τελευταία οικονομική χρήση πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού- φτάνοντας στο 57%.

schauinslandΕκτός από τις πωλήσεις αύξηση σημείωσε και ο αριθμός των ταξιδιωτών, με 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους να κλείνουν τις διακοπές τους μέσω τοι Schauinsland-Reisen -6,8% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Ισπανία -ιδίως οι Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά- η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Ο αριθμός των κρατήσεων και των πωλήσεων αυξήθηκε επίσης σημαντικά, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στην Τυνησία, την Ταϊλάνδη και τη Ζανζιβάρη.

Οι παράγοντες της επιτυχίας

“Η ισχυρή ανάπτυξη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο”, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Schauinsland-Reisen, Gerald Kassner. Για τον ίδιο, η επιτυχία του tour operator βασίζεται σε τρεις βασικές πτυχές: εξατομικευμένες ταξιδιωτικές προσφορές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, συνεργασία με το τμήμα πωλήσεων και υψηλή ενθάρρυνση των εργαζομένων.

Το επιτυχημένο οικονομικό έτος γιορτάστηκε πρόσφατα με μια εταιρική εκδρομή στη Μαγιόρκα, με τη συμμετοχή 450 μελών της ομάδας του Schauinsland-Reisen, της οποίας της επιδόσεις υπογραμμίζει ο κ. Kassner . “Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όπως κατά τη διάρκεια των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, όταν χρειάστηκε να φέρουμε νωρίτερα πίσω στη Γερμανία πολυάριθμους παραθεριστές, ο καθένας από τα μέλη της ομάδας μας έδειξε απόλυτη αφοσίωση στο να προσφέρει στους επισκέπτες μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην ομάδα μου γι’ αυτό. Διότι έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη όσων μας εμπιστεύονται τις επιθυμίες τους για διακοπές”, εξηγεί ο κ. Kassner.

Για τον ίδιο, το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των πελατών αντικατοπτρίζεται επίσης στην αύξηση των οργανωμένων διακοπών. “Οι επισκέπτες μας εκτιμούν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση, καθώς και την ελκυστική σχέση τιμής-απόδοσης των διακοπών μέσω τουριστικών πρακτόρων”, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Schauinsland-Reisen.

Εκτός από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ο Schauinsland-Reisen χαρακτηρίζεται από οικονομική ευρωστία, σύμφωνα με πληροφορίες του tour operator, που έλαβε και φέτος το πιστοποιητικό πιστοληπτικής ικανότητας Crefozert από την Creditreform.

Διψήφιες αυξήσεις σε πωλήσεις και ταξιδιώτες για το 2024

Για το προσεχές οικονομικό έτος, ο κ. Kassner αναμένει και πάλι μια ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των οργανωμένων διακοπών, με τις πωλήσεις και τον αριθμό των ταξιδιωτών να είναι ήδη σε διψήφιο ποσοστό πάνω από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Eπί του παρόντος, σημαντική αύξηση, μεγαλύτερη του μέσου όρου, καταγράφεται στις κρατήσεις για τα Κανάρια νησιά και την Αίγυπτο, ενώ, σημαντικά υψηλότερη είναι και για το πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, αλλά και την Τυνησία.

Όσον αφορά τις τάσεις των τιμών, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι διακοπές πρέπει να παραμείνουν προσιτές για τους πελάτες, ιδίως για τις οικογένειες. Στο πλαίσιο αυτό, όπως λέει, ο Schauinsland-Reisen επέκτεινε σκόπιμα την γκάμα των προϊόντων που παρέχει στην πιο προσιτή, αλλά ποιοτικά επιλεγμένη κατηγορία, τριών και τεσσάρων αστέρων.

 

The post Schauinsland-Reisen: Ξεπέρασε το “φράγμα” των 2 δισ. ευρώ σε πωλήσεις το 2023 | Στα 1,8 εκατ. οι διακινούμενοι ταξιδιώτες | Ο ρόλος της Ελλάδας appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts