ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Seanergy Maritime: Ακόμη μία αγορά Capesize πλοίου με συνολικές επενδύσεις $160 εκατ. το 2021

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αγορά ενός ακόμη υψηλής ποιότητας, Ιαπωνικού Capesize με άμεση παράδοση σε μια σταθερά κερδοφόρα αγορά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε τη συμφωνία αγοράς ενός επιπλέον Capesize πλοίου, κατασκευασμένου το 2009, και τη συμφωνία πώλησης του M/V Leadership, κατασκευασμένο το 2001. Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου βελτιώνεται σημαντικά.

Οι συνολικές αγορές 6 capesize πλοίων για τη Seanergy από την αρχή του 2021 ανέρχονται σε $160 εκατ. Το νεοαποκτηθέν πλοίο κατασκευάστηκε το 2009 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα περίπου 177,000 dwt και η παράδοσή του αναμένεται άμεσα, εντός Ιουλίου του 2021. Θα μετονομαστεί σε M/V Friendship και το κόστος αγοράς του ανέρχεται στα $26,4 εκατ. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με υφιστάμενη τράπεζα για χρηματοδότησή μέρους του κόστους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, η Εταιρεία συμφώνησε την πώληση του παλαιότερου Capesize του στόλου της, σε premium από την υπολειμματική του αξία, στα $12 εκατομμύρια περίπου.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αγορά ενός ακόμη υψηλής ποιότητας, Ιαπωνικού Capesize με άμεση παράδοση σε μια σταθερά κερδοφόρα αγορά.

Η αντικατάσταση του Leadership με το Friendship συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική ανάπτυξης και ανανέωσης του στόλου μας, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός και να εντάσσεται πλήρως στους επερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για περαιτέρω ευκαιρίες στην αγορά των Capesize και πιστεύουμε ότι η Seanergy είναι στην ιδανική θέση, ώστε να εκμεταλλευτεί το ράλι αξιών πρώτων υλών (commodity supercycle) που διανύουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός: Η άνοδος της μετάλλαξης «Δέλτα» φέρνει τις πρώτες ακυρώσεις

Αυτός είναι ο Marina Tower – Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στο Ελληνικό (pics+vid)

Φορο-μπόνους 30% για «e-απόδειξεις» σε κλάδους υψηλής φοροδιαφυγής

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts