ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Self test ιδιωτικού τομέα: Διευκρινίσεις για την περίοδο 7-30 Ιουνίου 2021

Τι ισχύει για την περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνται με τηλεργασία ή τελούν σε νόμιμη άδεια

Διευκρινίσεις για τα self test στον ιδιωτικό τομέα δόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία (3) δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση των εργαζομένων στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως όταν μεσολαβούν διαστήματα, κατά τα οποία οι εργαζόμενοι απασχολούνται με τηλεργασία ή τελούν σε νόμιμη άδεια κτλ, το επόμενο υποχρεωτικό self test τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική σύμβαση τόπο εργασίας.

Κατ’ εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που οι εργαζόμενοι παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και τις 13/6/2021.

Από τις 14/6/2021 έως και τις 30/6/2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που οι εργαζόμενοι παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία.

Διαβάστε ακόμη

Εννιακόσιοι νέοι ελεγκτές της Εφορίας «ξεσκονίζουν» τα νέα Ε9

Έξι γυναίκες στον αγώνα για καθαρές θάλασσες

Ο φόρος άνθρακα στην Ε.Ε. δεν θα προσφέρει άμεσες λύσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts