ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Self test: Στις 7 Απριλίου στα φαρμακεία – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Προτεραιότητα έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί – H διαδικασία και τι γίνεται αν βγει θετικό αποτέλεσμα

Τα self test σύμφωνα με την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής 2 Απριλίου, για την πορεία του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από την Τετάρτη 7 Απριλίου, ενώ θα τα λάβουν πρώτα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί επαρκώς περίπου 11.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έδωσε σαφείς διευκρινίσεις και τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Αρχικά θα δοθούν σε ηλικίες 16-18 ετών, δηλαδή σε μαθητές Λυκείων και στους εκπαιδευτικούς και ύστερα σε παραγωγικές ηλικίες 18 έως 64 ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υγείας.

Kαι συνέχισε: «Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς».

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts