ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

SiteMinder: Ακόρεστη η επιθυμία των Γερμανών για διακοπές | Το 90% προγραμματίζουν ταξίδια το επόμενο έτος

Παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την οικονομική ύφεση, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Γερμανοί σκοπεύουν να ταξιδέψουν το επόμενο έτος στην ίδια ένταση με εφέτος, ενώ το ένα τρίτο προγραμματίζει περισσότερα ταξίδια, με την επιθυμία για διακοπές στο εξωτερικό να αυξάνεται, σύμφωνα με την έκθεση για τον μεταβαλλόμενο ταξιδιώτη της ξενοδοχειακής πλατφόρμας SiteMinder.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε ποσοστό 90% οι Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν την επόμενη χρονιά τουλάχιστον όσο και φέτος, ενώ σε ποσοστό 37% σχεδιάζουν να ταξιδέψουν περισσότερο.

Επιπλέον, ο αριθμός των Γερμανών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μόνο στο εξωτερικό έχει αυξηθεί από 32% σε 55% μέσα σε ένα χρόνο, όπως αποκαλύπτει έκθεση”Changing Traveller Report 2023″, για την οποία η Siteminder πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους από δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 800 από τη Γερμανία.

Ακόμη και η άνοδος των τιμών δεν αποτρέπει τους Γερμανούς από τα ταξίδια. Σε αυτή την περίπτωση, τείνουν να κάνουν οικονομία στο ταξίδι αντί να το στερηθούν, με το 15% να επιλέγει για τη διαμονή του μια φθηνότερη κατηγορία δωματίου κι άλλοι να περιορίζουν τα έξοδα για επιπλέον ανέσεις, όπως θεραπείες σπα.

Οι προσδοκίες από τη διαμονή έχουν επίσης αλλάξει σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το 52%. Έτσι, το 24% επιδιώκει πάνω απ’ όλα μια σπουδαία εμπειρία και το 22% αρκετό χώρο για την οικογένεια και τους φίλους. Η επιθυμία για συνδυασμό διακοπών και εργασίας έχει μειωθεί, καθώς το ποσοστό αυτό μειώνεται τώρα στο 21% από 29% στην αντίστοιχη, περυσινή έρευνα.

Τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών θα μπορούσαν να ανεχθούν ένα περιορισμένο επίπεδο υπηρεσιών από τα ξενοδοχεία λόγω της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο.

On line κρατήσεις και τεχνητή νοημοσύνη

Ένα άλλο εύρημα είναι ότι, περισσότεροι από τους μισούς από το σύνολο των ερωτηθέντων είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία αξιολογήσεων για τα καταλύματα. Οι Γερμανοί ταξιδιώτες είναι σημαντικά πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, με μόλις 23% να την επιλέγουν για την αξιολόγηση των καταλυμάτων.

Η έρευνα παρέχει επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις. Τα δύο τρίτα των Γερμανών παραθεριστών δηλώνουν ότι κάνουν κράτηση για το κατάλυμά τους online. Όμως, λίγο πάνω από το ένα τρίτο υποστηρίζουν ότι δεν έχουν προβεί σε κάποια κράτηση λόγω μιας δυσάρεστης εμπειρίας. Οι ιστότοποι που δεν θεωρούνται ασφαλείς και οι περίπλοκες διαδικασίες είναι οι δύο κυριότεροι λόγοι παραίτησης από μία διαδικτυακή κράτηση.

The post SiteMinder: Ακόρεστη η επιθυμία των Γερμανών για διακοπές | Το 90% προγραμματίζουν ταξίδια το επόμενο έτος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts