ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Snapdragon 8 Gen 1+: Φημολογείται ότι θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα

Η Qualcomm αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τοv Snapdragon 8 Gen 1+ και, σύμφωνα με τον tipster Digital Chat Station, αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από μερικές ημέρες είχε διαρρεύσει πως ότι το chipset μπορεί να αναβληθεί για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο τώρα έρχεται η πληροφορία πως η 20η Μαΐου θα είναι η ημερομηνία του launch. Εκτός από το κορυφαίο chipset, η Qualcomm αναμένεται να κυκλοφορήσει το Snapdragon 7 Gen 1 chipset.

Εάν αυτές οι φήμες βγουν αληθινές, θα πρέπει να περιμένουμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων από κατασκευαστές smartphone για νέες συσκευές με τα πιο πρόσφατα chipset της Qualcomm. Το νέο SD 8 Gen 1+  αναμένεται να προέρχεται από την TSMC, αντίθετα με το τρέχον SD 8 Gen 1 που προέρχεται από τη Samsung.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στα δύο chipset φημολογείται ότι θα είναι στο τμήμα GPU όπου το νέο τσιπ θα λάβει boost στην απόδοση. Η CPU αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη από την SD 8 Gen 1 με έναν Cortex-X2 στα 3 GHz, τρεις μονάδες απόδοσης Cortex-A710 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 για αποτελεσματικότητα.

Η Motorola αναμένεται να είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσει το νέο τσιπ στο επερχόμενο Edge X30.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts