ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

SoftBank: Αυτές είναι οι προβλέψεις της για την τεχνητή νοημοσύνη (tweets)

Η γενική τεχνητή νοημοσύνη (AGI), δηλαδή η τεχνητή νοημοσύνη που θα ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη θα είναι γεγονός σχεδόν σε όλους τους τομείς εντός 10 ετών, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, σύμφωνα με το CNN.

Μιλώντας στο εταιρικό συνέδριο της SoftBank World, ο Son είπε ότι πιστεύει ότι η AGI θα είναι δέκα φορές πιο έξυπνη από το άθροισμα όλης της ανθρώπινης νοημοσύνης. Μάλιστα έδωσε έμφαση στην ταχεία πρόοδο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία όπως είπε, έχει ήδη ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη σε ορισμένους τομείς.

«Είναι λάθος να λέμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους καθώς δημιουργείται από ανθρώπους», υπογράμμισε. «Η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει, εκπαιδεύεται και εξάγει συμπεράσματα μόνη της, όπως και τα ανθρώπινα όντα».

Ο Son έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις δυνατότητες της AGI να μεταμορφώσει τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξή της.

Εισήγαγε επίσης την ιδέα της «Τεχνητής Υπέρ Νοημοσύνης» στο συνέδριο, ισχυριζόμενος ότι θα είναι γεγονός σε 20 χρόνια και θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη κατά 10.000 φορές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Son είναι γνωστός για πολλά έξυπνα στοιχήματα που έχουν μετατρέψει τη SoftBank σε τεχνολογικό επενδυτικό γίγαντα, καθώς και για ορισμένα στοιχήματα που απέτυχαν θεαματικά.

Είναι επίσης επιρρεπής στο να κάνει εντυπωσιακές προβλέψεις σχετικά με τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Οι προβλέψεις του για το διαδίκτυο στα κινητά έχουν σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιωθεί, ενώ αυτές για το internet of things όχι, όπως μετέδωσε το CNN.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Οι συναντήσεις στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία (γραφήματα)

Γιάννης Γαβριηλίδης (Pet City Group): Eπενδυτικό πλάνο 40 εκατ. για τον leader της αγοράς προϊόντων για κατοικίδια (pics)

SpaceX: Ποιος είναι ο νέος επενδυτής-έκπληξη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts