ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SoftBank: Σκέψεις να αποσυρθεί από το χρηματιστήριο και να γίνει ιδιωτική εταιρεία

Η SoftBank βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση της κατασκευάστριας ημιαγωγών Arm στην Nvidia, σε μια συμφωνία που θα της αποφέρει σχεδόν $40 δισ.

Τα στελέχη της SoftBank επαναφέρουν τις συζητήσεις για να απόσυρση του τεχνολογικού ομίλου από τα χρηματιστήρια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη άτομα με γνώση επί του θέματος.

Οι συνομιλίες έχουν πυροδοτηθεί από την απογοήτευση που έχει ανακύψει από τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της χρηματιστηριακής αξίας ύψους 115 δισ. δολαρίων της SoftBank σε σύγκριση με την αξία των μεμονωμένων συμμετοχών της, επισημαίνουν οι Financial Times. Ορισμένες βασικές αλλαγές στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της SoftBank αναθερμαίνουν επίσης τις συνομιλίες.

Ωστόσο, οι αντίθετες απόψεις παραμένουν ισχυρές στις τάξεις του Δ.Σ., επειδή η παραμονή της στο χρηματιστήριο, της προσδίδει ισχυρό κύρος στην Ιαπωνία.

Η SoftBank έχει εξετάσει ήδη να γίνει μία ιδιωτική εταιρεία, έχοντας την υποστήριξη του ακτιβιστικού hedge fund Elliott Management και του κρατικού ταμείου του Abu Dhabi Mubadala, όπως είχαν αναφέρει τον Μάρτιο οι FT. Η SoftBank βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση της κατασκευάστριας ημιαγωγών Arm στην Nvidia, σε μια συμφωνία που θα αποτιμήσει την Arm σε σχεδόν 40 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts